Bayram mutluluğu yaşandı

Bayram mutluluğu yaşandı
Sarayönü’nde Ramazan Bayramı, dokuz günlük tatili fırsat bilip şehir dışından memleketine gelen Sarayönülülerin ilçede oluşturduğu kalabalıkla coşkuyla kutlandı. Şehir dışındaki Sarayönülüler, ailelerini ziyaret ederek...

Sarayönü’nde Ramazan Bayramı, dokuz günlük tatili fırsat bilip şehir dışından memleketine gelen Sarayönülülerin ilçede oluşturduğu kalabalıkla coşkuyla kutlandı. Şehir dışındaki Sarayönülüler, ailelerini ziyaret ederek tatillerini memleketinde geçirdi. Herhangi bir acı kazanın ve can kaybının yaşanmadığı ilçemizde, bayram tatili huzurlu geçti. Bayram sabahı yediden yetmişe herkes bayram namazı için camilere akın etti. Bayram namazının ardından vatandaşlar ilk olarak cami içerisinde bayramlaştı. Vatandaşların bir bölümü arife günü kabir ziyaretlerini gerçekleştirirken, bir bölümü bayram namazının ardından kabristandaki yakınlarını ziyaret etti.

Sarayönü'nde geçtiğimiz hafta Ramazan Bayramı mutluluğu yaşandı. İlçe dışında yaşayanların, dokuz günlük bayram tatilini değerlendirmesiyle memleket hasretini dindirme arzusu Sarayönü'nde güzel bir yoğunluk yaşanmasına neden oldu.

Sarayönü’nde bayramın ilk günü bayram namazı için camiler dolup taşarken, vatandaşlar bayram namazı ibadetini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadı. Ramazan bayramı nedeniyle vatandaşlar yılda iki kere kılınan bayram namazını kaçırmamak için sabahın erken saatlerinden itibaren camilere akın etti.

Camiler doldu taştı

Namaz öncesi cemaate vaaz verilirken, bayramların anlamı ve önemi anlatıldı. Sarayönü camilerinde okunan bayram hutbesinde ise "Bayram günleri, Ramazanı eda eden kullarına Rabbimizin bir ikramıdır. Bugün birbirimize yaklaşma, gönlümüzün ve hanemizin kapılarını açma, mutluluğumuzu paylaşma vaktidir. Bugün bayrama kavuşan bir mümin olmanın umudunu, şükrünü ve sevincini gittiğimiz her yere taşıma zamanıdır.

Bir Ramazan-ı şerifi daha uğurluyoruz. Biliyoruz ki Allah’a kulluk görevimiz Ramazan ayıyla sınırlı değildir. Teravihlerden sonra da camilerimiz beş vakit dolmalı, iftarlardan sonra da muhtaçların sofrası donatılmalı, orucun zindeliği, sadakanın cömertliği bir yıla yayılmalıdır." sözleriyle okundu.

Bayram ziyaretleri yapıldı

Yaşlısı, genciyle camilere gelen vatandaşlar, namazın ardından cami içerisinde birbirleriyle bayramlaştı. Bayramlaşmalar cami dışında da devam etti. Sonrasında ise arife günü mezarlık ziyaretinde bulunmayan vatandaşlar mezarlıklara koşarak yaşamını yitiren aile büyüklerini ziyaret etti.

Kapı kapı gezerek bayram şekeri toplayan çocuklar, eski bir geleneği yaşanmaya devam etti. Güvenlik güçleri, bayramda herhangi bir huzursuzluk yaşanmaması için ekstra güvenlik önemleri aldı. Üç günlük Ramazan bayramı akraba ziyaretleri ile tamamlandı.