Belediye kendi konteynırlarını üretiyor

Belediye kendi konteynırlarını üretiyor
Sarayönü Belediyesi, kendi atölyelerinde ürettiği çöp konteynırları ile ilçe merkezi ve mahallelerdeki eski konteynırları yeniliyor. Belediye, kendi üretimi olan çöp konteynırları ile tasarruf anlamında da avantaj sağlıyor.Sarayönü...

Sarayönü Belediyesi, kendi atölyelerinde ürettiği çöp konteynırları ile ilçe merkezi ve mahallelerdeki eski konteynırları yeniliyor. Belediye, kendi üretimi olan çöp konteynırları ile tasarruf anlamında da avantaj sağlıyor.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Belediyemizin 2018 yılı içerisinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde yapmış olduğu girişimler sonucunda bakanlık hibesi 300 adet kapaklı çöp konteynırı hibesi alınmıştı. Alınan hibe konteynırlar ile ilçemizin ana caddelerindeki çöp konteynırları değiştirilmeye başladı. Ana caddelerdeki konteynırların da yeni olması sebebiyle bu konteynırlar öncelikle eski ve tamiri mümkün olmayan diğer çöp konteynırları ile değiştirilmektedir. Bununla birlikte ilçemizin çevre temizliğinin önemli faktörü olan çöp konteynırları sürekli çoğaltılmakta, mahallelerimize gün geçtikçe daha fazla modern çöp konteynırı kazandırılmaktadır. Atölyemizdeki imalatlarımız sürekli devam etmektedir. İlçemizin tüm mahallerinde çöp toplama araçlarına uygun olarak yeni konteynırlarla tamamlanıncaya kadar yeni imalat ve hafif arızalı olanların tamiri sürekli devam etmektedir."