“Biz Sizin Yüreğinize Göç Ettik’’

“Biz Sizin Yüreğinize Göç Ettik’’
Selçuklu Mehmet Ali Atiker İmam Hatip Ortaokulu öğretmenleri, Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı’nın desteklediği proje kapsamında “Biz Sizin Yüreğinize Göç Ettik’’ projesi ile Avusturya Viyana’da eğitim aldı.Selçuklu...

Selçuklu Mehmet Ali Atiker İmam Hatip Ortaokulu öğretmenleri, Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı’nın desteklediği proje kapsamında Biz Sizin Yüreğinize Göç Ettik’’ projesi ile Avusturya Viyana’da eğitim aldı.

Selçuklu Mehmet Ali Atiker İmam Hatip Ortaokulu öğretmenleri, Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı’nın desteklediği proje kapsamında 17-23 Şubat 2020 tarihlerinde Avusturya Viyana’da 2019-1-TR01-KA101-064444 nolu “Biz Sizin Yüreğinize Göç Ettik’’ projesi ile mülteci öğrencilerin eğitim sistemine akademik ve psikolojik olarak uyum sağlama süreçleriyle ilgili eğitim aldı.

Proje hakkında bilgi veren Okul Müdürü Mustafa Bilgin; “Okulumuzda bulunan mülteci öğrencilerin okul kültürüne uyumu, olumlu davranış geliştirme ve onları eğitim sistemine dahil etmeyi hedeflediğimiz projemiz ile mülteci öğrencilerimize katkı sağlamaya çalışıyoruz. Ayrıca, okul olarak Avrupa Projelerinde yer alarak kendimizi geliştirmek amacıyla çalışmalar yapıyoruz. Okulumuzdaki bir ihtiyaçtan doğan projemizde önce e-twinning projesi ile başladığımız projemizi Erasmus+ projesine taşıdık. Bu kapsamda yurtdışında eğitim aldık.

Aldığımız eğitimlerden elde ettiğimiz kazanımlarımızı ilimizde mülteci öğrencisi bulunan okullarla paylaşarak, mülteci öğrencilerimizin eğitimine katkı sağlıyoruz. Proje boyunca mülteci öğrencilerimizi sürece dahil ederek, onlara aidiyet duygusu kazandırmayı hedefledik. İlimizde mülteci öğrencisi bulunan okullarla deneyimlerimizi paylaşarak, tüm mülteci öğrencilerimize ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Covid 19 salgını nedeniyle projeyi online olarak tamamlamak zorunda kaldıklarını dile getiren Bilgin açıklamasında; “Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı’nın desteklediği projemizde, Avrupa’da mülteci öğrencilere uygulanan eğitimsel yaklaşımları inceleme, ülkemizde benzer ve farklı yönlerini karşılaştırma imkânımız oldu. Yurtdışı hareketliliğinden döndükten hemen sonra, Avrupa’daki kazanımlarımızı okul öğretmenlerimizle paylaştık.

Covid 19 salgını sebebiyle çoğu online olarak yürüttüğümüz yaygınlaştırma sürecimizde Türkiye Ulusal Ajansı’ndan büyük destek görerek çalışmalarımızı etkin bir şekilde yürütemeye devam ediyoruz. Sosyal medya hesaplarımız ve web sayfamız ile ülkemizdeki öğretmenlerimizle tecrübelerimizi paylaşıyoruz’’ ifadelerine yer verdi.