Bu nasıl sorumsuzluk!

Bu nasıl sorumsuzluk!
Sarayönü’nde geçtiğimi yıllarda içerisinde tamamlanarak 2019 yılında sahiplerine teslim edilen 3.Etap TOKİ konutlarında birçok ağacın neden kuruduğu belli oldu.Proje kapsamında bina çevrelerinde yapılan ağaçlandırma çalışmaları...

Sarayönü’nde geçtiğimi yıllarda içerisinde tamamlanarak 2019 yılında sahiplerine teslim edilen 3.Etap TOKİ konutlarında birçok ağacın neden kuruduğu belli oldu.

Proje kapsamında bina çevrelerinde yapılan ağaçlandırma çalışmaları kapsamında site içerisindeki birçok ağaç kurudu. Ağaçların kuruma nedeni vatandaşlar tarafından merak edilirken geçtiğimiz günler kuruyan ağaçların sökülmesiyle birlikte ağaçların kuruma nedenleri de gün yüzüne çıktı. Müteahhit firma elemanlarının peyzaj çalışmaları esnasında fidanları saksılarıyla birlikte diktiği ortaya çıktı.

Sorumsuz ve vurdumduymaz çalışanların bu akıl almaz uygulaması site sakinlerinin büyük tepkisini topladı. İhanet boyutunda olan bu kurum karşısında site yönetiminin ve Sarayönü Belediyesi’nin nasıl bir tavır takınacağı ise merak konusu.

“Yazıklar olsun” dedirten buru durumla birlikte site içerisindeki daha kaç ağacın bu şekilde ekildiği bilinmezken, ilerleyen zaman içerisinde ağaçların daha büyük bir bölümünün kuruyacağı tahmin ediliyor.

İnşasından çevre düzenlemesine, sıhhi tesisatından işçiliğine oldu bittiye getirilerek son derece kusurlu bir proje ortaya çıkaran müteahhit firmanın, tüm bu yaptıklarının yanına kar kalıp kalmayacağı ise bilinmiyor.