Çeşmeden ne istediniz?

Çeşmeden ne istediniz?
Başhüyük mahallesinde, Altınekin yolu üzerinde bulunan bir çeşme kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kırılarak tahrip edildi.Mahallenin çıkışında gölete gelmeden önce yolcuların ve mahalle halkının kullandığı çeşmenin...

Başhüyük mahallesinde, Altınekin yolu üzerinde bulunan bir çeşme kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kırılarak tahrip edildi.

Mahallenin çıkışında gölete gelmeden önce yolcuların ve mahalle halkının kullandığı çeşmenin tüm mermerleri ve oluğu kırılarak kullanılmaz hale getirildi. 20 kilometrelik yol üzerindeki tek su kaynağı olan çeşmeye neden bu şekilde zarar verildiğine anlam verilmedi.

Sarayönü Belediye Meclis Üyesi İbrahim Batır babası adına yaptırdığı çeşmeye bu şekilde zarar verilmesinin ardından duruma tepki gösterdi.

Batır, yaptığı açıklamada, “Gelen, geçenler, yolu düşenler su içiyordu. Kuş kurt faydalanıyordu. Kendi halinde duran bir çeşmeye neden bu şekilde zarar verildiğini merak ediyoruz. Anlam veremediğimiz bir durum. Bunu yapan veya yapanlara hakkımızı helal etmiyoruz.” dedi.