CHP’den 19 Mayıs mesajı

CHP’den 19 Mayıs mesajı
Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Tahir Yıldız, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeni ile bir kutlama mesajı yayınladı.Yıldız, “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 101 yıl önce bugün Samsuna giderek...

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Tahir Yıldız, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeni ile bir kutlama mesajı yayınladı.

Yıldız, “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 101 yıl önce bugün Samsuna giderek milletin bağımsızlığı ve egemenliğini sağlamak için Anadolu hürriyet ateşini yaktı.” dedi.

19 Mayıs 1919 Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, ulusal değerlerin yeşerdiği, kurtuluş ateşinin yakıldığı, bağımsızlığa, aydınlığa ve geleceğe olan inancın adı olmuştur. Bu topraklarda bu güne kadar atılan hiçbir adım Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak basarken attığı o adım kadar ”kurtarıcı” olmadı. Emperyalizme karşı “tam bağımsızlık” ve milli egemenlik mücadelesi, o ilk adımla başladı. Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlerimize armağan ettiği, direnişin ve devrimin ilk adımı olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, Sevgi ve Saygılarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.