Çiftçi desteklerle nefes alacak

Çiftçi desteklerle nefes alacak
Sarayönü’nde 2020 yılı hububat, baklagil, dane mısır, yem bitkisi ve sertifikalı tohum destekleri çiftçilerin hesaplarına ödenmeye başladı. Destek ödemeleri kapsamında çiftçilere çeşitli kalemlerde toplamda 8 milyon 800...

Sarayönü’nde 2020 yılı hububat, baklagil, dane mısır, yem bitkisi ve sertifikalı tohum destekleri çiftçilerin hesaplarına ödenmeye başladı. Destek ödemeleri kapsamında çiftçilere çeşitli kalemlerde toplamda 8 milyon 800 bin liraya dağıtılacak.

Desteklemeler, cuma günü saat 17.00'den sonra TC kimlik numaralarının son hanelerine göre ödenmeye başladı. Kimlik numaralarının son rakamı 0-2-4 olanlara Cuma günü ödemeleri yapıldı. 6 ve 8 olanlara ise 31 Aralık'ta saat 17.00'den sonra yapılacağı bildirildi.

Yem desteği çerçevesinde 206 yetiştiriciye 900 bin TL, hububat-baklagil-dane mısır desteği kapsamında 1046 üreticiye 5 milyon 070 bin TL, sertifikalı tohum kullanımı desteği kapsamında 1045 üreticiye 2 milyon 826 bin TL destek alacak çiftçiler ekonomik olarak rahat bir nefes alacak.

Piyasayı biraz rahatlatır

Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik, destekleme ödenmesi ile piyasaların bir nebze olsun rahatlayacağını vurguladı. Çelik, “Çiftçinin piyasaya olan borçlarının ödenmesi gerektiği dönemde desteklerin ödenmesi hem piyasalara hem de çiftçilere rahat bir nefes aldıracak. Desteklerin kış döneminde hem çiftçilere hem ekonomiye büyük kazanç olarak geri dönüşü sağlanması konusunda da önemli katkı sunacaktır. Destekleme ödemelerinin çiftçilerimize ulaşmasında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” dedi.