Çiftçinin tohum desteği şikayeti

Çiftçinin tohum desteği şikayeti
Sarayönülü çiftçiler, Ekim ayında kullanmış oldukları sertifikalı tohumun desteklemesinin dokuz ay geçmesine rağmen ödenmediğinden dert yanıyor.Bu yıl yağışları ve hububat boylarını göz önünde bulundurarak harmandan...

Sarayönülü çiftçiler, Ekim ayında kullanmış oldukları sertifikalı tohumun desteklemesinin dokuz ay geçmesine rağmen ödenmediğinden dert yanıyor.

Bu yıl yağışları ve hububat boylarını göz önünde bulundurarak harmandan beklentisini yüksek tutan çiftçiler, hem verim hem de kalite yönünden beklediğini elde edemedi. Ertelenmiş borçların da bir taraftan sıkıştırdığı çiftçiler, hasat ettikleri hububatın daha tohum desteğini dahi alamadıklarını söylüyor.

Çiftçiler yaptıkları açıklamada, "Ektiğimiz tohumları biçtik kaldırdık ama hala desteğini alamadık. Devlet çiftçiyle ilgilenmiyor. Ülkede kriz var anlıyoruz ama bizde zor durumdayız. Maliyetlerimiz çok yüksek. Harmandan kaldırdığımız borçlarımızı anca ödüyor. Devlet bu desteklerle maliyetleri düşürdüğünü söylüyor ama ortada destek yok. İki ay sonra tarlalarımızı yeniden ekeceğiz, daha geçen senenin desteğini alamadık."

Desteklerin bir an önce ödenmesini isteyen çiftçiler, "Bu ülkenin çiftçisi Suriyeliler kadar düşünülmüyor. Suriyelilerin bir eli yağda bir eli balda. Bu ülkeyi ayakta tutan çiftçidir. Çiftçi üretmezse bu millet aç kalır. Çiftçiye sahip çıkılması lazım." şeklinde konuştu.