Çoban, "üreticimiz için varız"

Çoban, "üreticimiz için varız"
Ladik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Çoban, bölgedeki hayvan üreticilerinde destek olabilmek için tüm imkanlarını kullandıklarını söyledi. İlçedeki en uygun süt yemini üreticiler için tedarik ettiklerini kaydeden...

Ladik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Çoban, bölgedeki hayvan üreticilerinde destek olabilmek için tüm imkanlarını kullandıklarını söyledi. İlçedeki en uygun süt yemini üreticiler için tedarik ettiklerini kaydeden Çoban, silajlık mısır konusunda da birçok imkan sağladıklarını dile getirdi. Çoban, yaklaşık 450 üyeleri bulunduğunu belirterek, sadece Ladik mahallesine değil tüm ilçeye hizmet ettiklerini vurguladı.

Ladik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Çoban, üreticilere her konuda ellerinden gelen her türlü desteği verdiklerini söyledi. Çoban, yaptığı açıklamada, "Biz üreticilerimiz için varız. Bizim görevimiz üreticilerimizin daha iyi koşullarda daha çok kazanç elde etmesine yardımcı olmak." dedi.

81 liraya süt yemi satıyoruz

Piyasada fırsatçılık yapanlara karşı üreticilerin mağdur olmamaları için üreticilerin yanında olduklarını ifade eden Ladik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Çoban, “Üreticilerimize destek olmak için yem gelen zamları olabildiğince geç yansıtmaya çalışıyoruz. Yemlerimizi satabileceğimiz en cüzi ücretle satıyoruz. Bizde iki çeşit 19 protein süt yemi var. Reva süt 19 proteini 81 liraya, Bersan Süt 19 proteini 82,5 liraya satıyoruz. Besi yemleri de 76-78 lira arasında değişiyor. Bu fiyatlarımızı kredi kartı, peşin veya sütten süte satışlarda uyguluyoruz. Üreticilerimiz için tüm kolaylıkları sağlamaya çalışıyoruz. Hayvanına 100 liraya yem yediren üretici ayakta kalamaz." şeklinde konuştu.

Günlük 35 ton sütümüz var

Ladik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi olarak günlük 35 ton süt pazarladıklarını dile getiren Çoban, şunları söyledi: "Üreticilerimizden sıcak sütü 1,88 liraya, soğutulmuş sütü 1,95 liraya alarak süt fabrikalarına pazarlıyoruz. Hedefimiz pazarladığımız süt miktarını daha yüksek seviyelere çıkarmak. Sadece Ladik mahallesine hizmet eden bir kooperatif değiliz. Sarayönü'ndeki üreticilerimizde bize süt verebilirler ve yem alabilirler."

Silajlık mısır hizmeti veriyoruz

Çoban, silajlık mısır konusunda da üreticilere çeşitli konularda yardımcı olduklarını ifade ederek, "kooperatifimizin bünyesine silajlık mısır paketleme makinesi kazandırarak üreticilerimize bu hizmeti de vermeye başladı. Üreticilerimiz tarlasında yetiştirdiği silajlık mısırı bize satabileceği gibi bizden silajlık mısır da satın alabilir. İsteyen üreticilerimiz silajlık mısırını da paketlettirebilir. Paketlenmiş silajlık mısırın tonunu 320 liraya, açık silajlık mısırın tonunu ise 270 liraya satıyoruz." diye konuştu.