Danışmanlardan Büyükzengi Mahallesinde inceleme

Danışmanlardan Büyükzengi Mahallesinde inceleme
Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik ve Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmet Birimi Büyükzengi mahallesinde çiftçi ziyaretleri gerçekleştirdi.Büyükzengi mahallesi çiftçilerinden Muammer Arıkan’ın arazisinde incelemelerde...

Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik ve Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmet Birimi Büyükzengi mahallesinde çiftçi ziyaretleri gerçekleştirdi.

Büyükzengi mahallesi çiftçilerinden Muammer Arıkan’ın arazisinde incelemelerde bulunan danışmanlar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Geçen yıl şekerpancarı ve fasulye (kuru) ekmiş olduğu sulu arazisine bu yıl altı sıralı sertifikalı arpa ektiğini dile getiren çiftçimiz; şekerpancarı hasadından sonra geç ekim yaptığını ve yıl sonbahar yağışlarının geç gelmesinden arazinin fazla etkilenmediğini dile getirdi. Ekim yaptıktan sonra sonbahar yağışları geldiği için sulama yapmadığını söyledi.

ziraat odası

İlk gübresini Mart ayı içerisinde attığını ikinci gübresini ise sulama yapacağı dönemde vereceğini söyledi.

Çiftçimizin arazisinde soğuk zararından etkilendiği ancak hava sıcaklığının artması ile bu zararın etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Hasattan sonra ikinci ürün olarak fasulye ( kuru ) ekeceğini ve yıl içerisinde iki ürün alacağını söyledi.

Tarla ziraatının yanında meyve bahçesi bulunan çiftçimiz elma, armut, şeftali, badem gibi birçok meyve yetiştiriciliği yapmakta. Bunun yanında değişik aşı denemeleri ile ağaçları daha verimli hale getirmektedir.”