Derslerini uygulayarak öğreniyorlar

Derslerini uygulayarak öğreniyorlar
Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi Hayvan Sağlığı ve Bakımı alanı öğrencileri, aldıkları teorik eğitimin yanı sıra pratik uygulamalarla da öğrendiklerini pekiştiriyorlar.Hayvan Sağlığı ve Bakımı alanı öğrencileri,...

Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi Hayvan Sağlığı ve Bakımı alanı öğrencileri, aldıkları teorik eğitimin yanı sıra pratik uygulamalarla da öğrendiklerini pekiştiriyorlar.

Hayvan Sağlığı ve Bakımı alanı öğrencileri, haftada bir gün Konuklar Tarım İşletmesi'ne giderek öğrendiklerini tatbik ediyor.

Öğrencilerin bölüme karşı çok istekli olduklarını anlatan Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Süleyman Akdağ yaptığı açıklamada, " Uygulama derslerini özellikle çok seviyorlar. Bu bölümde okudukları için heyecanlılar. Okudukları bölümde mikrobiyoloji, fizyoloji, iş ve barınak planlaması, hayvan anatomisi ve fizyolojisi, yem bilgisi ve teknolojisi, zapturap ve enjeksiyon gibi lan alan dersleri alıyorlar. Bunların yanında ortak dersleri de var. Önümüzdeki yıllarda bu bölüme ilginin daha da artacağını tahmin ediyoruz." dedi.

Öğrencilerin teorileri uygulamayla gerçek hayata uyarladığını kaydeden Akdağ, "Öğrencilerimiz okulda öğrendiğini sahada uygulayarak meslek hayatına da hazırlanıyor. Son olarak suni tohumlamanın nasıl yapılacağını öğrendiler. Zaman zaman Selçuk Üniversitesi Hayvan Hastanesi'ne de götürdüğüm öğrencilerimizin bilinçli, daha teknik ve alanında tecrübeli insanlarla etkileşim içinde olmasını istiyoruz. Onları iş hayatına hazırlıyoruz. İş hayatında karşılaşabilecekleri olumsuzlukları en aza indirmek istiyoruz." şeklinde konuştu.