Dört günlük yasak geldi

Dört günlük yasak geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan 16-17-18-19 Mayıs'ta 24 ilde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıkladı.Sosyal Koruma Kalkanını daha da güçlendireceğiz. Sağlıkla ilgili hassasiyetimizden asla taviz vermeden, güçlendirmeye devam...

Cumhurbaşkanı Erdoğan 16-17-18-19 Mayıs'ta 24 ilde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıkladı.

Sosyal Koruma Kalkanını daha da güçlendireceğiz. Sağlıkla ilgili hassasiyetimizden asla taviz vermeden, güçlendirmeye devam etmekte kararlıyız. Dün Gayrettepe-İstanbul metro hattının tünel ışığını görme törenini gerçekleştirdik. Eylül 2021’e kadar tamamını hizmete açmayı planlıyoruz.

Bayrama kadar hizmete açmayı planladığımız Sancaktepe Hastanemiz ile diğer hastanelerimizin inşaatını inceledik. Başakşehir Şehir Hastanemizin açılışını Sayın Japonya Başbakanı Abe ile birlikte gerçekleştireceğiz. 21 Mayıs’ta telekonferans şeklinde hizmete açacağız.

Tamamen Türkiye’ye mahsus bir model olan ve Genel Sağlık Sigortası sisteminin önemini bu süreçte çok daha iyi gördük.

Salgın döneminde en çok ihtiyaç duyulan tedavi yöntemlerini ve ilaçlarıyla, 11’i kanser olmak üzere 43 ilacı da ödeme kapsamına alarak vatandaşımızın sağlığını her şeyin üzerinde tuttuğumuzu gösterdik.

Sosyal Güvenlik Reformlarının neticesidir bu tablo. 11-17 Mayıs Sosyal Güvenlik Kurumu haftası dolayısıyla, çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.

Türkiye’nin salgın yönetmedeki başarısı, herkesin ilgisini çekmiş durumdadır. Bu olumlu tablo, ülkemizi sağlık hizmetlerinde dünyanın önde gelen markalarından biri olmasına katkı sağlayacaktır.

Normalleşme programı kapsamında Sağlık Bakanlığımız her sektörde bu adımların, hangi aşamalara göre ve ne şekilde atılacağına ilişkin rehberler hazırladı. Kurumlar ve işletmeler bu rehbere göre adım atacaklardır.

Dün 65 yaş üstü vatandaşlarımıza 4 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasını kaldırdık. Çarşamba günü yine aynı saatler arasında 0-14 yaş arası, Cuma günü 15-20 yaş grubu aynı imkanlardan aynı saatte yararlanacaklardır. Herhangi bir olumsuz durum olmadığı takdirde, bu uygulamayı sürdürmeyi planlıyoruz.

16-17-18 ve 19 Mayıs günlerinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır. 16 ve 18’i arası, marketler ve online platformlar açık olacaktır.

Yaşlılarımız 17 Mayıs Pazar günü yine sokağa çıkabileceklerdir.