Dr. Özkardaş doktorluğu anlattı

Dr. Özkardaş doktorluğu anlattı
Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi, öğrencilerinin kendilerine daha uygun olan mesleği seçebilmelerinde yardımcı olmak için Kariyer Günleri gerçekleştiriyor.Öğrencilerin farklı mesleklerle ilgili bilgi edinmesi ve kendilerini...

Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi, öğrencilerinin kendilerine daha uygun olan mesleği seçebilmelerinde yardımcı olmak için Kariyer Günleri gerçekleştiriyor.

Öğrencilerin farklı mesleklerle ilgili bilgi edinmesi ve kendilerini daha mutlu hissedebileceği mesleklere yönelmesi için başlatılan Kariyer Günleri'nde farklı mesleklerden birçok isim, mesleğini ve tecrübelerini öğrencilere aktarıyor.

Her hafta farklı meslek gruplarından isimleri konuşmacı olarak ağırlayacak olan Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi, projenin ikinci haftasında Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Ebubekir Özkardaş'ı misafir etti. Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen programa katılan Özkardaş, öğrenim hayatından mesleğinin ayrıntılarına kadar birçok birikimini ve tecrübesini öğrencilere aktardı.

Doktorluğun kariyer basamaklarından bahseden Dr. Ebubekir Özkardaş, üniversite sınavlarına nasıl hazırlanılması gerektiği konusunda bilgi verirken, kendi izlediği çalışma yöntemlerini anlattı. Sistemli çalışmanın önemine vurgu yapan Özkardaş, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Doktorluğun olumlu ve zor yönlerine değinen Özkardaş, konuşmasında, "insanların hayatına dokunabilmek çok güzel. Bir hayat kurtarmanın manevi hazzını başka hiç bir şeyde bulamazsınız. İnsanların hayatını kurtarmaya yönelik sorumluluğunuz mesai saatleri dışında da devam eder. Doktorluğun en zor alanlarından bir tanesi ise cerrahlıktır." dedi.