Düğün salonu ihalesi yapıldı

Düğün salonu ihalesi yapıldı
Sarayönü Belediyesi tarafından Saraç mahallesinde İmam Hatip Lisesi ile su deposu arasındaki arsaya yaptırılması planlanan düğün salonunun ihalesi gerçekleştirildi. Uzun zamandır ihtiyaçlara cevap vermeyen düğün salonu ile...

Sarayönü Belediyesi tarafından Saraç mahallesinde İmam Hatip Lisesi ile su deposu arasındaki arsaya yaptırılması planlanan düğün salonunun ihalesi gerçekleştirildi. Uzun zamandır ihtiyaçlara cevap vermeyen düğün salonu ile idare eden Sarayönü, yaklaşık 1 yıl sonra 1.300 metrekare kapalı alana sahip nitelikli bir düğün salonuna kavuşacak.

Sarayönü Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen ihaleye 4 firma katıldı. Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak idaresinde gerçekleştirilen ihalede kapalı zarf usulü teklifler sırasıyla açılarak değerlendirildi. Yaklaşık maliyeti 4 milyon 531 bin 523 lira olan düğün salonu için en düşük teklifi KM Grup AŞ verdi. Komisyonun değerlendirmesi ve itiraz süresi kapsamında herhangi bir olumsuzluk olmaması durumunda inşaat süreci başlayacak. Yer tesliminin ardından 300 gün içerisinde tamamlanması sözleşmeyle sabit olacak yeni düğün salonu, 1 yıl sonra hizmete geçecek.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, “İlçemizin ihtiyacını karşılayacak, içerisinde iki salonu, bay-bayan kuaförü, fotoğraf stüdyosu, pastanesi bulunan güzel bir salon kazandırmış olacağız. Düğün salonu hareketli duvarlarla bölünüp birleştirilebilecek. 600’er metrekarede oluşan iki düğün salonu, ihtiyaca göre 1300 metrekarelik büyük bir salon haline de kolaylıkla getirilebilecek.” dedi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan tarafından karşılanan projenin 2 milyon 500 bin liralık kısmı Sarayönü Belediyesi'nin kasasında hazır durumda bulunurken, proje bedelinin kalan kısmı için de kaynak arayışları başladı.

İhalenin ardından ilçeye yeni ve modern bir tesis daha kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, "Daha önceden sayın Kadir Akdoğan’dan hibe olarak belediyemize kazandırdığımız İmam Hatip Lisesi ve su deposu arasındaki 5 bin metrekare arsaya projemizi hazırlattık. Düğün salonu tamamlandıktan sonra modern mimarisiyle ilçemize değer katacak. Bir cazibe merkezi oluşturmayı hedefliyoruz. Mevki olarak da çok güzel bir noktada. Çarşı merkezine yakın, örnek cadde kenarında ve Toki konutlarına yakın mesafede. Bu proje için Kalkınma Bakanımız sayın Lütfi Elvan ve Milletvekilimiz Hüsnüye Erdoğan’a teşekkür ederim.” dedi.

Etiketler :