Erdoğan Temmuz’u işaret etmişti! SGK uzmanından emeklileri üzecek açıklama

Erdoğan Temmuz’u işaret etmişti! SGK uzmanından emeklileri üzecek açıklama
SGK uzmanı Çetin Ateş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emekli maaşlarının temmuz ayında yeniden düzenleneceğine ilişkin açıklamasına emeklileri üzecek bir yorum yaptı. Peki emekliler, temmuzda zam alabilecek mi? İşte SGK uzmanı Ateş'in zam yorumu…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emekli maaşlarına beklenen zam ile ilgili “Enflasyona göre temmuz ayında yeniden masaya yatıracağız” açıklamasına SGK uzmanı Çetin Ateş’ten emeklileri üzecek bir haber geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Ocak ayından itibaren yapılacak zam oranını yüzde 49,25 olarak duyurmuş, canlı yayında "SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin emekli aylıklarındaki artış oranını Ocak ayı itibarıyla yüzde 49,25'e yükseltiyoruz.

Bu sayede tüm emeklilerimize eşit bir şekilde artış sağlanmış olacak. Hiçbir ayrım gözetmeksizin, Ocak 2024 itibarıyla ilk 6 ay boyunca emekli maaşlarındaki artışı tüm emeklilere aynı oranda uyguluyoruz” açıklamasında bulunmuştu.

Bu zam açıklamasının ardından en düşük emekli maaşı 10 bin TL’de kaldı. Ancak emekli maaşlarının açlık ve yoksulluk sınırının altında kalması emeklileri isyan ettirdi.

Emekliler, seçim öncesinde maaşlarına iyileştirme beklerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’li kurmaylar, emekli maaşlarına ilişkin düzenleme sinyali verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli aylıklarındaki artışı ele almak üzere "Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz" dedi.

“ZAM SİNYALİ ALMADIM”
MAK Haber'de canlı yayına katılan SGK Uzmanı Çetin Ateş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına ilişkin çok konuşulacak değerlendirmelerde bulundu. Ateş, Erdoğan'ın konuşmasında 6 aylık enflasyon verileri ışığında ek bir zam sinyali vermediğini ifade ederek, "Normal şartlarda, 6 aylık enflasyon ne kadar artarsa, ona göre bir artış yapılacak. Bunun dışında ek bir zam sinyali almadım" dedi.

Kaynak:HABER MERKEZİ