Evlerine nasıl ekmek götürecekler?

Evlerine nasıl ekmek götürecekler?
Tüm dünyayı etkisi altına alan, geçtiğimiz hafta Türkiye'ye de sıçrayan düne kadar 30 kişinin ölümüne sebep olan Corona virüse karşı, hükümet tedbirlerini artırdı.Salgına karşı önlem almak amacıyla çoğu işletmenin...

Tüm dünyayı etkisi altına alan, geçtiğimiz hafta Türkiye'ye de sıçrayan düne kadar 30 kişinin ölümüne sebep olan Corona virüse karşı, hükümet tedbirlerini artırdı.

Salgına karşı önlem almak amacıyla çoğu işletmenin kapatılmasına karar verildi. Birçok kişi alınan karar sonrasında çalışma temposuna ara vermek zorunda kaldı. Bu kararın ardından ise en fazla merak edilen konu çalışmasına ara verecek vatandaşın geçimini ne ile sağlayacağı oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 21 maddelik önlem paketinde, genelgeyle birlikte çalıştığı işletme kapatılan ve haliyle kendileri de çalışamaz duruma düşen işçi için bir destek maddesinin olmaması işveren ve işçilerde hayal kırıklığı yarattı.

Mecburi olarak çalışmaya ara veren insanlar, “Çok kötü bir dönemde virüs ülkemize sıçradı. Emir, demiri keser. Alınan kararlara tabii ki hepimizin uyma zorunluluğu var. Bu kapsamda da çalıştığımız işletmeler kapandı. Asıl mesele bizim şimdi ne yapacağız? Evimize nasıl ekmek götürüp, nasıl bu süreci geride bırakacağız? Çoğumuz evli insanlarız. Giderlerimiz var, faturalarımız var. Bakalım nereye kadar dayanabileceğiz” dedi.