Domuzlar köylüyü çileden çıkardı! Karapınar'da tarlaları korumak için sürek avı başlatıldı

YEREL Yayınlanma : 15 Haziran 2026 14:17 Düzenleme : 15 Haziran 2026 15:42
Domuzlar köylüyü çileden çıkardı! Karapınar'da tarlaları korumak için sürek avı başlatıldı
Konya'nın Karapınar ilçesinde tarım arazilerine zarar veren domuz sürüleriyle mücadele kapsamında kontrollü sürek avı düzenlendi. Amaç, çiftçinin ürününü korumak.

Konya'nın Karapınar ilçesinde, çiftçilerin kabusu haline gelen yaban domuzlarının tarım arazilerine verdiği zararla mücadele etmek amacıyla 'kontrollü' bir sürek avı düzenlendi. Karapınar Kaymakamlığı'nın titiz koordinasyonunda, özellikle Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi çevresinde yoğunlaşan domuz sürülerini kontrol altına almak hedeflendi.

TARIMSAL ÜRETİMİ TEHDİT EDEN TEHLİKE

Karapınar Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı öncülüğünde, ilgili tüm birimlerin desteğiyle organize edilen bu operasyon, çiftçilerin ekili alanlarında yaşanan büyük ürün kayıplarının önüne geçmeyi amaçlıyor. Yaban domuzlarının popülasyonunun kontrol altında tutulması, bölgedeki tarımsal üretimin sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıyor.

TEKRAR YAŞANMAMASI İÇİN KOORDİNASYON SÜRÜYOR

Karapınar Çiftçi Malları Koruma Başkanı Teyfik Seçilmiş, bu tür zararlıların tekrar yaşanmaması için sahada gerekli koordinasyonun devam edeceğini vurguladı. Kontrollü ve planlı bir şekilde gerçekleştirilen sürek avının, çiftçilerin mağduriyetini gidermeye yönelik önemli bir adım olduğunu belirtti. İlçe sakinleri de son yıllarda artan domuz hareketliliğinin tarımsal faaliyetleri olumsuz etkilediğini dile getirerek, bu tür çalışmaların sıklıkla yapılmasını talep etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.