“Her şey üreticimiz için”

“Her şey üreticimiz için”
Ladik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Çoban, bölgenin hayvan üreticisine destek olabilmek için seferber olduklarını söyledi. İlçedeki en uygun fiyatlı süt yemini üreticilere tedarik etmek için girişimlerde bulunduklarını...

Ladik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Çoban, bölgenin hayvan üreticisine destek olabilmek için seferber olduklarını söyledi. İlçedeki en uygun fiyatlı süt yemini üreticilere tedarik etmek için girişimlerde bulunduklarını kaydeden Çoban, yem fiyatlarını kooperatif olarak 10 lira aşağı çektiklerini söyledi. Sadece Ladik mahallesine değil tüm ilçeye hizmet ettiklerini ifade eden Çoban, kooperatifin hizmetlerinden ve yükselişinden rahatsız olan bazı kesimlerin bozgunculuk yapmaya çalıştığını ancak bunlara asla taviz verilmeyeceğini de vurguladı.

Ladik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Çoban, üreticiler için ellerinden gelen her türlü desteği vermeye çalıştıklarını söyledi. Çoban, yaptığı açıklamada, “Her şey üreticimiz için. Bizim görevimiz üreticilerimizin daha iyi koşullarda daha çok kazanç elde etmesine yardımcı olmak. Biz üreticimiz için varız.” dedi.

86 liraya süt yemi satıyoruz

Piyasada fırsatçılık yapanlara karşı üreticilerin mağdur olmamaları için üreticilerin yanında olduklarını ifade eden Ladik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Çoban, “Üreticilerimize destek olmak için yeme gelen zamları olabildiğince geç yansıtmaya çalışıyoruz. Yemlerimizi satabileceğimiz en cüzi ücretle satıyoruz. Bununla da kalmayıp yaptığımız girişimler sonucunda yem fiyatlarını 10 lira aşağı çektik. Bizde beş çeşit 19 protein süt yemi var. Reva süt 19 proteini 86 liraya, Bersan Süt 19 proteini 86 liraya, Güzide süt 19 proteini 86 liraya, CP süt 19 23 nişastayı 88 liraya, CP süt 19 26 nişastayı 92.5 liraya satıyoruz. Besi yemleri de 86-88 lira arasında değişiyor. Bu fiyatlarımızı kredi kartı, peşin veya sütten süte satışlarda uyguluyoruz. Üreticilerimiz için tüm kolaylıkları sağlamaya çalışıyoruz. Hayvanına 100 liraya yem yediren üretici ayakta kalamaz.” şeklinde konuştu.

Günlük 45 ton sütümüz var

Ladik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi olarak günlük 45 ton süt pazarladıklarını dile getiren Çoban, şunları söyledi: “Üreticilerimizden sütünü 2 lira 25 kuruşa alarak süt fabrikalarına pazarlıyoruz. Hedefimiz pazarladığımız süt miktarını daha yüksek seviyelere çıkarmak. Sadece Ladik mahallesine hizmet eden bir kooperatif değiliz. Sarayönü’ndeki üreticilerimizde bize süt verebilirler ve yem alabilirler. Ladik mahallemizde günlük toplam 60 ton süt üretiliyor. Bunun 45 tonunu biz alıyoruz.”

Bozgunculara tavizimiz yok

Çoban, kooperatifin yükselişinden, üreticilerin gösterdiği ilgiden ve hizmetlerden rahatsız olan bazı kesimlerin bozgunculuk çıkarmaya çalıştığını ifade ederek, “Mevcut kooperatif binamızın yanındaki eski binamızı kiralık olarak kullanan firma ve nakliyecisi kooperatifimizin yatırımlarına engel olmak için olumsuz faaliyetlerde bulunuyor. Binaya hiçbir bakım yapmayıp yıkılmaya terk ettikleri gibi kantarımıza ve yeni satış tesisi projemize de engel olmaya çalışıyorlar. Bu binayı en kısa zamanda geri almak için girişimlerimiz devam ediyor. Bunun yanı sıra piyasayı karıştırmak için sütü 10 kuruş fazlaya almaya başladılar. Zaten 10 ton civarında bir sütleri var. Dertleri üyelerimiz arasında huzursuzluk çıkarmak. Böyle olunca biz de yem fiyatlarını 10 lira aşağıya çektik. Her zaman üreticilerimizin yanındayız ve her zaman haklarını korumaya devam edeceğiz.” diye konuştu.