İdlib’e 2 tır insani yardım

İdlib’e 2 tır insani yardım
Sarayönü’nde İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH), İnsani Yardım Derneği tarafından, “İdlib’e Acil Yardım” kampanyası kapsamında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere 2 tır insani yardım gönderdi.İHH İnsani Yardım...

Sarayönü’nde İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH), İnsani Yardım Derneği tarafından, “İdlib’e Acil Yardım” kampanyası kapsamında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere 2 tır insani yardım gönderdi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Sarayönü Temsilcisi Mustafa Salman Öztürkçü, uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, yardımların yetim ve mazlum ailelerin yaralarını saracağını ifade etti.

Zalim bir diktatör ve emperyalist güçlerin Suriye’de zulüm saçtığını belirten Öztürkçü, “Kardeşlerimizin bizlerin desteğine her zamankinden daha çok ihtiyaçları vardır. Konya İHH olarak bizler yardımsever halkımızın destekleriyle, mazlumların yanında olmaya devam ediyoruz. Tırın birinde 25 ton un bulunuyor. İkinci tırda 220 çuval un, 110 adet battaniye, 60 adet yorgan, 19 adet yatak, 331 adet mont, 82 adet halı, 17 adet yastık, 62 adet pantolon, 382 adet giyim eşyası, 400 kg nohut, 400 kg pirinç, 150 kg fasulye, 50 kg bulgur, 80 paket bebe bisküvisi bulunuyor.” dedi.

Irk ayrımı yapmıyoruz

Sarayönü’nde yardım çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini kaydeden Öztürkçü, şunları söyledi: “Biz insanları ırk olarak ayırmadan nerde bir mazlum, nerde bir ihtiyaç sahibi varsa yardımına koşmaya çalışıyoruz. Türkiye dahil 150’ye yakın ülkede yardım çalışmaları yürütüyoruz. 2019 yılında Sarayönü’nde her biri 125 TL değerinde yaklaşık 200 gıda kolisi dağıttık. 128 ihtiyaç sahibi çocuğumuzu her biri 150 TL olmak üzere giydirdik. Onlarca ailemizin ödeyemedikleri elektrik paralarını yatırdık. Birçok ailemize ise 150 TL olmak üzere alışveriş çeki verebildik. Sarayönü’nde toplamda 50- 60 bin liralık yardımımız oldu. Duyarsızlık ve nemelazımcılık iman zayıflığından kaynaklanan manevi bir hastalıktır. Allah için bir şeyler yapmalıyız. Bu bizim imani vazifemizdir.”