“Kapitalizmin kölesi oluyoruz”

“Kapitalizmin kölesi oluyoruz”
Saadet Partisi İlçe Başkanı Ziya Tokgöz, gündemi değerlendirerek, problemli gördüğü hükümet politikalarını eleştirdi. Tokgöz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:Yaklaşık 20 yıldır AKP iktidarda bu süre içerisinde...

Saadet Partisi İlçe Başkanı Ziya Tokgöz, gündemi değerlendirerek, problemli gördüğü hükümet politikalarını eleştirdi. Tokgöz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Yaklaşık 20 yıldır AKP iktidarda bu süre içerisinde parlementer sistemden başkanlık sistemine geçildi, ne için? Türkiye’mize daha hızlı kararlar aldırıp kararlar aldırıp ülkemizi düzlüğe çıkarmak için. Yani yönetenlerin söylediklerine göre refaha, huzura, saadete çıkmanın yolu ekonomik seviyemizi zirveye çıkarmaktır. Ama bunların hiç birisi olmadı.

Emekli maaşı 1500-2000 arası, çalışan işçinin maaşı 2600-3500 arası. Marketlerde, pazarlarda durum ne? En kalitesiz peynirin kilosu 40 lira, kaliteli peynirin ise neredeyse 100 lira. Zeytin 30-40 lira arasında. Mazotun litresi 6,5, benzinin litresi 7 lirayı aştı. Gübre 4.500 liradan satılıyor. Keza doğalgaz ve elektrik planlananın, söylenenin tam tersi durumda. Bir de yastık altını çıkarın diyorlar bizlere. Yastık kalmadı ki altı olsun.

AKP iktidarı inatla bu kapitalist, emperyalist düzeni sürdürmeye çalışıyor ve uyguladıkları ekonomik politikalar emperyalizmin ve kapitalizmin bütün finans kurum ve kuruluşlarını ülkemize yerleştirmek yönünde olmuştur. Hal böyle olunca ahlaki ve manevi yozlaşma, ekonomik yıkım, dış ilişkilerde sömürgecilerin kölesi oluyoruz. Çünkü kapitalizmin temel özelliği olan rant ekonomisinin temel direği faiz, haksız vergi, tavan fiyatlar.

Bizler ülkemizi bu sarmala götüren bütün kuruluşlardan kurtulup, bunların karşısında kendi düzenimizi oluşturmadığımız sürece her zaman küresel güçler yaptı, faiz lobisinin oyunları bunlar diyerek halkımızı uyutmaya devam ederiz Sevgili hemşerilerim.

Darbeci kafalı emeklilerde bu tarz ortamlardan beslenir, cesaret alırlar. Hâlbuki biz 28 Şubat’ı soruştururken o hadsizlere gerçek cezalar verip rütbelerini söküp, maaşlarını kesseydik bu hadsizler cesaret bulamazdı. Sarayönülü hemşerilerim, Ramazan ayınız mübarek olsun, hepiniz Allah’a emanet olun.