Kıyafetleriniz bu baharatla hep yeni gibi kalacak!

Kıyafetleriniz bu baharatla hep yeni gibi kalacak!
Çamaşır makinelerinde yıkanan giysilerin, makineden mat ve yeteri kadar temizlenmemiş olarak çıkması oldukça rahatsız edici bir durum. Mutfaktaki bir baharatın çamaşırlarınızın renginin solmasını önlediğini biliyor muydunuz? İşte çamaşırlarınızın solmasını önleyecek o mucize baharat ve çamaşırlarda kullanım yöntemi…

Rengi solmuş giysilerinizin renklerini yeni gibi canlı tutmak için pek çok yöntem var. Fakat kullandığınız kimyasallar kıyafetlerinize zarar vererek solmasına yol açabilir. Doğal yöntemlerle bunu önlemek mümkün. Karabiber bu yöntemlerden birisi.

Karabiberin sağlığımız üzerinde çok etkili olduğunu biliyoruz. Bu şifalı baharat, çamaşırlar üzerinde de çok ekili. Kulağa çok ilginç gelse de yemeklerde baharat olarak kullandığımız karabiberin çamaşırlar üzerinde rengini koruma konusunda önemli etkisi var. Giysileri yıkamadan önce çamaşır makinesine atacağınız karabiber inanılmaz mucizeler sunuyor.

Renkli çamaşırlar zamanla yıkandıkça solma eğilimine girer. Bu sorun, pahalı deterjanlar kullanılsa bile çözülemez. Artık, karabiber sayesinde kıyafetlerinizin renk canlılığını daha uzun süre koruyabilirsiniz. Tane karabiber, giysilerin üzerinde kalan ve solmaya yol açan ince deterjan kalıntılarını gidererek renklerin solmasını engeller.

Karabiberin çamaşır yıkarken kullanımı şu şekilde:
Çamaşırları çamaşır makinesinin tamburuna yerleştirin.
Toz deterjan bölmesine 1 çay kaşığı tane karabiber ekleyin ve üzerine deterjanı dökün.

Yıkama programını 30°C'ye ayarlayın ve çamaşırlarınızı yıkamaya başlayın.
Bu basit yöntemle, renkli kıyafetlerinizin solmasını önleyebilir ve giysilerinizin daha uzun süre canlı kalmasını sağlayabilirsiniz.

Kaynak:HABER MERKEZİ