Meteoroloji uyardı! Şiddetli sağanak geliyor

Meteoroloji uyardı! Şiddetli sağanak geliyor
Türkiye’nin 5 bölgesine sağanak yağış uyarısında bulunan Meteoroloji, Konya için de tahminini açıkladı. Meteorolojiye göre Konya’ya gök gürültülü sağanak yağış geliyor. İşte hafta sonunda Konya’nın havası…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin 5 bölgesine sağanak yağış uyarısında bulundu. Meteoroloji Konya’da ise gök gürültüsü ve yerel sağanak yağış beklendiğini açıkladı.

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye genelinde parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Orta ve Doğu Karadeniz ile Sinop, Kastamonu, Karabük, Osmaniye, Kahramanmaraş, Erzurum, Erzincan, Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı bir hava tahmin ediliyor.

Meteorolojik tahminlere göre, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı beklenirken, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

KONYA’YI SAĞANAK YAĞIŞ BEKLİYOR
Tahminlere göre Konya'da ise hafta sonunda şiddetli sağanak yağış bekleniyor. Bugün öğle saatlerinden itibaren başlaması beklenen yağışların birkaç gün aralıklarla etkili olacağı tahmin edilirken, yağışla birlikte hava sıcaklığının hissedilir derecede düşmesi bekleniyor.

Son tahminlere göre, 27 Nisan 2024 Cumartesi günü Konya'da hafif ila orta şiddette yağmur bekleniyor.

Yağışların öğle vakitlerinden sonra başlayıp akşam saatlerine kadar devam edeceği tahmin ediliyor. 28 Nisan 2024 Pazar günü ise Konya'da aralıklı sağanak yağışlar görülecek.

İşte Konya’nın hafta sonunda saatlik hava tahmin raporu?

iddetli-saganak-geliyor-1.jpg

Konya’nın 5 günlük hava durumu:

iddetli-saganak-geliyor-2.png