KTÜN’de Kütüphane Haftası kutlandı

KTÜN’de Kütüphane Haftası kutlandı
Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN)’de 60. Kütüphane Haftası kapsamında kutlama etkinliği gerçekleştirildi. Kitap okuma etkinliği yapılan programın devamında en fazla kitap okuyanlara ödül verildi.

KTÜN Merkez Kütüphanesi’nde 60. Kütüphane Haftası kapsamında düzenlenen organizasyona KTÜN Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik ile akademik, idari personel ve öğrencilerden oluşan kütüphane kullanıcıları katıldı.

Organizasyona katılanlarla birlikte kitap okuma etkinliği ile başlayan 60. Kütüphane Haftası kutlaması, daha sonra 1 yıl boyunca en fazla kitap okuyan ve veri tabanlarına en fazla erişim sağlayan kullanıcılara ödül verilmesi ile devam etti.

ktun-kutuphane-2.jpeg

Çeşitli teknolojik ürünler ve hediye çeklerinden oluşan ödül paketlerini katılımcılar bizzat Rektör Prof. Dr. Osman Nuri Çelik’in elinden aldı.

Ödül töreninde konuşan Rektör Çelik, kütüphaneler ve kitap okumanın önemine dikkat çekerek, insanın zihni gelişimine katkı sağlayan yegâne unsurun kitap okumak olduğunu belirtti. Kütüphane sayılarının önceki yıllara oranlara hızla arttığını ifade eden KTÜN Rektörü Çelik, kütüphanelerin niceliksel ve niteliksel artışının Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmada mihenk taşı anlamı barındırdığını söyledi.