Ladik TARKOOP arpa alımına başladı

Ladik TARKOOP arpa alımına başladı
Ladik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, faaliyet alanlarını genişletiyor. Harman sezonu ile birlikte arpa alımına başlayan Ladik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, ayrıca üreticilere balya temini yapıyor. Eylül ayı ile birlikte silaj...

Ladik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, faaliyet alanlarını genişletiyor. Harman sezonu ile birlikte arpa alımına başlayan Ladik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, ayrıca üreticilere balya temini yapıyor. Eylül ayı ile birlikte silaj satışları da başlayacak.

Ladik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, üreticilere süt yemini temini ve üreticilerin sütlerinin örgüt üzerinden pazarlanması faaliyetlerinin yanında yeni faaliyet alanlarına giriş yaptı.

Ladik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Çoban, 2020 harman sezonuyla birlikte arpa alımına başladıklarını söyledi. Alımını yapacakları arpayı hem yem olarak değerlendireceklerini hem de üreticilere destek olacaklarını kaydeden Çoban, yaptığı açıklamada, “Taban fiyat olarak 1290 liradan arpa alımına başladık. Arpanın kalitesine göre fiyat değişkenlik gösterebilir. Daha kaliteli arpaları daha yüksek fiyattan alacağız.” dedi.

Sap balyası teminine de başladıklarını kaydeden Çoban, “Hem müstahsillerimize hem de bütün bölge üreticisine sap balyası satışlarımız başladı. Tonunu 500 liradan veriyoruz ve üreticilerimizin evine kadar götürüp teslim ediyoruz. Bunların yanında Eylül ayı ile birlikte silajlık mısır satışlarımız da başlayacak. 12 bin tolun bir silaj anlaşmamız var. Ayrıca doğal ürünler satış tesisimizin temel atma törenini de önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz.” şeklinde konuştu.

Hem üreticilerin hem de kooperatifin menfaatine olacak tüm faaliyet alanlarında bulunmak istediklerini kaydeden Çoban, şöyle konuştu: “Bizim görevimiz ilk etapta üreticilerimizi korumak ve onları kalkındırmak. Onları kalkındırmak için de kooperatifimizi kalkındırma yolunda emin adımlar atıyoruz. Üreticilerimiz çeşitli fiyat dalgalanmalarından olumsuz yönde etkileniyor. Üreticilerimizi korumak için olabildiğince fazla faaliyet alanında bulunuyoruz. Yem fiyatları konusunda da sürekli yeme zam gelmesine rağmen biz fiyatları indirerek üreticilerimizin kazanmasına yardımcı oluyoruz. Biz üreticilerimiz için varız ve üreticilerimizle birlikte güçlüyüz.”