Ladikli Ahmet Hüdai dualarla anıldı

Ladikli Ahmet Hüdai dualarla anıldı
Ladikli Ahmet Hüdai Hazretleri vefatının yıldönümünde dualarla anıldı.  Bölgemizin manevi mimarlarından Ladikli Ahmet Hüdai Hazretleri, vefatının yıldönümünde kabri başında düzenlenen program ile anıldı.İrfan Medeniyeti...

Ladikli Ahmet Hüdai Hazretleri vefatının yıldönümünde dualarla anıldı.  Bölgemizin manevi mimarlarından Ladikli Ahmet Hüdai Hazretleri, vefatının yıldönümünde kabri başında düzenlenen program ile anıldı.

İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi tarafından organize edilen program Ladikli Ahmet Hüdai Hazretleri’nin Hane-i Saadetleri’nde kılınan öğle namazıyla başladı.

Okunan İlahilerin ve Aşr-ı Şerifler’in ardından Ladikli Ahmet Hüdai Mezarlığı’ndaki kabri başında dualar eşliğinde devam eden program Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Hatim Duası ile sona erdi.

Hızır aleyhisselam tarafından irşâd edilen, Konya'nın önemli değerleri arasında yer alan Ladikli Hacı Ahmed Ağa, yaşamı boyunca çoğu özelliğiyle insanlığa örnek oldu. Yirmi yılı aşan askerlik hayatıyla Ahmet Ağa, aynı zamanda gerçek bir “Gazi veli”dir.

Konya'nın manevi mimarlarından olan Ladikli Hacı Ahmed Ağa, Kur'an-ı Kerim ve sünnete bağlı bir yaşamıyla insanlığın örnek aldığı şahsiyetlerden biri oldu. Zorlu ve çileli yaşamına rağmen,  İslamın kurallarına sımsıkı bağlandı. Konya'nın ve yaşadığı diğer bölgelerin de manevi yaşantısına önemli katkılar sağlayan Ahmed Ağa, insanların danışıp, farklı konularda akıl aldığı bir isim oldu. İslam coğrafyasının her bir noktasının ve bütün Müslümanların sorunları ile dertlenen Ahmed Ağa, Konya'nın en önemli değerleri arasında yer alıyor.

Ahmed Hüdai kimdir?

Sarayönü ilçesine bağlı Ladik mahallesinde 1304 (1888) tarihinde dünyaya gelmiştir. Babasının adı Mehmet, annesinin adı ise Emine olup; iki erkek ve bir kız kardeşi vardır. Soyadı Kanunu’ndan sonra Elma soyadını seçmiştir. Okuryazar olmayan

Ahmet Elma, aynı zamanda İstiklal Savaşı gazisidir. Kanal harekâtında İngilizlere karşı savaşırken yaralanmış, 26 yıl askerlik yapmıştır. Vatanın kurtuluşundan sonra Ladik’e dönerek hayvancılık ve tarımla geçimini sağlamıştır. Halk arasında uzun süre çobanlık yaptığı için Çoban Ahmet ya da Ladikli Ahmet Ağa olarak bilinmiştir. 8 Haziran 1969 perşembe günü vefat etmiştir. Mezarı Ladik’tedir.