LGS sonuçlarına sansür

LGS sonuçlarına sansür
Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde sonuçları açıklanan LGS sınavı ile ilgili olarak basınla bilgi paylaşımı yasağı getirdi. Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün...

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde sonuçları açıklanan LGS sınavı ile ilgili olarak basınla bilgi paylaşımı yasağı getirdi. Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün uyguladığı sansür gerekçesiyle sınav sonuçlarını paylaşmadı. İl genelinde sınava giren on binlerce öğrenciden tam puan alan sadece 20 öğrencinin reklamını yapan Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün basın yasağı ile başarısızlıkları örtmeye çalıştığı tahmin ediliyor.

Liseye geçiş sınav sisteminin değişmesinin ardından Sarayönü'nde bu yıl ikincisi düzenlenen LGS sınavının sonuçları belli oldu. Sınav sonuçlarının belli olmasının ardından ilçenin en başarılı öğrencileri, basın yasağı nedeniyle gizli kaldı.

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün LGS ile ilgili olarak basına bilgi verilmemesi hususunda yazı geldiği gerekçesiyle sınav sonuçlarını paylaşmadı. Aynı şekilde okul idarelerine de basına bilgi verilmemesi yönünde yazı gönderildiği öğrenildi.

Başarısızlık mı gizleniyor?

Bu sansür ile Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün neyi amaçladığı merak konusu oldu. İl genelinde sınava giren on binlerce öğrenciden tam puan alan sadece 20 öğrencinin reklamını yapan Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün basın yasağı ile başarısızlıkları örtmeye çalıştığı tahmin ediliyor. Tam puan alan öğrencilerin elde ettiği başarının da, eğitim sisteminden değil, öğrencilerin bireysel yetenek ve başarılarından ortaya çıktığı biliniyor. Tam puan alan öğrencilerin yanı sıra kaç öğrencinin sıfır puan aldığı, kaç öğrencinin vasatı aşamadığı da daha çok önem arz ediyor. Yıllardır durmadan değiştirilen ancak bir arpa boyu yol alınamayan eğitimde, her geçen gün biraz daha geriye gidilmesi bu şekilde yasakçı bir zihniyetle gizlenmeye çalışılıyor.