Lokanta ve kafelerde KDV zammı Resmi Gazete'de

Lokanta ve kafelerde KDV zammı Resmi Gazete'de
Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Resmi Gazete'de yayımladığı karara ile yiyecek ve içecek satılan kafe, restoran ve lokanta gibi işletmelerdeki KDV oranları yüzde 2 artırıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan "Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Düzenlemeyle 26 Nisan 2014 tarihli eski tebliğin "Yiyecek ve İçecek Sunulan Yerlerde KDV Oran Uygulaması" başlıklı bölümünde yer alan “yüzde 8” ibareleri "yüzde 10”, “yüzde 18” ibareleri de "yüzde 20” olarak değiştirildi.

Böylece lokanta, kafe, pastane, kıraathane gibi işletmelerdeki KDV oranı yüzde 10'a, alkollü içecek satılan işletmelerdeki KDV oranı ise yüzde 20'ye yükseldi.
Düzenlemeyle değiştirilen KDV oranı, internet üzerinden, telefonla ya da gel- al gibi yöntemlerle yapılan satışlarda da uygulanacak.

Yiyecek ve içecek hizmetleri sunan işletmelerin, iş yeri ruhsatı olmadan müşterilerine masa, oturma yeri, tezgah gibi alanlarda hizmet sunmaları durumunda, bu alanlarda gerçekleştirdikleri satışlar da ilgili kapsamda değerlendirilecek.

Tebliğin, 1 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla yürürlüğe gireceği ve hükümlerinin Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca yürütüleceği Resmi Gazete'de belirtildi.

Kaynak:HABER MERKEZİ