Mart ayı meclisi toplandı

Mart ayı meclisi toplandı
Sarayönü Belediye Meclisi, 2021 yılının üçüncü toplantısını geçtiğimiz Perşembe günü gerçekleştirdi. Nafiz Solak başkanlığında yapılan toplantıya izinli olan başkan yardımcısı Hüseyin Tos ve meclis üyesi Niyazi...

Sarayönü Belediye Meclisi, 2021 yılının üçüncü toplantısını geçtiğimiz Perşembe günü gerçekleştirdi. Nafiz Solak başkanlığında yapılan toplantıya izinli olan başkan yardımcısı Hüseyin Tos ve meclis üyesi Niyazi Taşçı dışında meclis üyelerinin çoğunluğu katıldı. Gündem içerisinde sekiz konu görüşülerek karara bağlandı.

Gündemin birinci maddesinde alınması planlanan üç adet kamyon için ödenek aktarılması konusu görüşüldü. İhtiyaç duyulan ödeneğin çeşitli kalemlerden aktarılarak oluşturulmasına karar verildi. Bir başka gündem maddesinde bu araçların alımı içim karar alındı.

Gündemin ikinci maddesinde ekonomik ömrünü tamamlamış araç ve iş makineleri satışı için oy birliği ile karar alındı.

Gündemin bir diğer maddesinde MEDAŞ’ın talebi doğrultusunda, Ladik ve Kurşunlu Mahallelerinde park yeri olan alanlarının 20 şer m2 alanının yeniden düzenlenerek trafo alanı yapılması için imar plan değişikliğine onay verildi.  Gündemin bir diğer maddesinde TMO ambarının bilgi beceri atölyelerine dönüştürülmesi projesine ilişkin Karatay Belediyesi ile işbirliği protokolü yapılmasına ve başkanlık makamına protokol imzalama yetkisi verilmesi karara bağlandı.

Gündemin yedinci maddesi ise mülkiyeti belediyeye ait olan 8 daire, 2 arsa ve 2 dükkanın 10 yıl süre ile kiralanmasına karar verildi.

Gündemin son maddesi ise ilçe belediyelerinin sorumluluğuna bırakılan cadde, bulvar, meydan ve sokaklarda yapılacak tüm kazılardan elde edilen gelirlerin bu yerlere izin veya ruhsat veren ilçe belediyesince gelir olarak kaydedilmesine ilişkin fiyatlandırma konusu görüşülerek karara bağlandı.