Mart kapıdan baktıracak!

Mart kapıdan baktıracak!
Türkiye genelinde hava sıcaklıkları düşerken Meteoroloji, Konya’ya kar yağışı uyarısında bulundu. Konya iki gün karla karışık yağmur yağışı alacak. Peki Konya’da hava durumu nasıl olacak, kar ne zaman yağacak? İşe ayrıntılar…

Meteoroloji, 10 kent için kar yağışı uyarısında bulundu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Uzmanı Abdullah Macit ise Konya’da 2 gün boyunca kar yağışı görüleceğini söyledi.

Yurt genelinde gece sıcaklıklarının düşeceğini, iç kesimlerde de sıcaklıkların sıfırın altına ineceğini ifade eden Macit, mart ayının önümüzdeki 3 gün, Türkiye genelinde adeta kapıdan baktıracağını, İç Anadolu Bölgesi'nin tamamında ve Konya’da da kar yağışı beklendiğini ifade etti.

Macit, İç Anadolu’daki 3 günlük hava tahmin raporuna göre, "İç Ege, Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Karadeniz'in iç kesimlerinde, Doğu Anadolu Bölgesi'nde ve Doğu Akdeniz'in yükseklerinde kar yağışı bekliyoruz. Vatandaşlar bahar havasına aldanmasın, bu hafta boyunca soğuk hava etkili olacak" açıklamasında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün raporuna göre ise Konya ve ilçelerinde kar yağışı bekleniyor. 21 Mart Perşembe karla karışık yağmur etkili olurken, 22 Mart Cuma günü ise karla karışık yağmur yağışı devam edecek.

Meteoroloji’nin Konya için 5 günlük hava tahmini şöyle:

Bugün için Konya hava durumu Parçalı Bulutlu, sıcaklık 14°

Yarın Konya hava durumu yağmurlu, sıcaklık 13°

21 Mart 2024 Perşembe Konya hava durumu Karla karışık yağmurlu, sıcaklık 9°

22 Mart 2024 Cuma Konya hava durumu Karla Karışık Yağmur, sıcaklık 5°

23 Mart 2024 Cumartesi Konya hava durumu Parçalı Bulutlu, sıcaklık 8°

Kaynak:HABER MERKEZİ