Mart kapıdan baktırdı

Mart kapıdan baktırdı
Sarayönü’nde etkili olan kar yağışı ve beraberinde gelen soğuk hava, ‘Mart kapıdan baktırır’ atasözünü doğruladı.Yurdun birçok bölgesinin yanı sıra Sarayönü’nde de etkili olan kar yağışı ve beraberinde gelen...

Sarayönü’nde etkili olan kar yağışı ve beraberinde gelen soğuk hava, ‘Mart kapıdan baktırır’ atasözünü doğruladı.

Yurdun birçok bölgesinin yanı sıra Sarayönü’nde de etkili olan kar yağışı ve beraberinde gelen soğuk hava, ’Mart kapıdan baktırır’ atasözünü doğrularken, özellikle yüksek kesimlerdeki vatandaşlar, kaloriferlerini ve sobalarını yeniden yakıp ertesi yıla kalmasını umdukları yakacakları ile ısınma telaşına başladılar.

Kar yağışının etkili olduğu Sarayönü’nde, hafta boyu aralıklarla etkili olan kar yağışıyla karşılaşan vatandaşlar büyük şaşkınlık yaşadılar. İlkbaharla birlikte yavaş yavaş kaloriferlerini kapatmaya, sobalarını kaldırmaya hazırlanan vatandaşlar, ısınabilmek için ertesi kışa kalmasını umdukları yakacakları ile ısınmaya çalıştılar.

Vatandaşlar, mart ayı başında iyice ısınan havanın ardından son günlerde etkili olan kar yağışı ve soğuk havanın çok şaşırtıcı olduğunu anlatarak, “Atalarımızın 'Mart kapıdan baktırır' atasözünün ne kadar doğru olduğunu bugün yaşadık. Yavaş yavaş yazı beklerken kar aniden bastırdı ve ertesi kış mevsimine kalır diye umduğumuz yakacakları kullanmaya başladık.” diye konuştu.