Meclis ikinci oturumu gerçekleştirdi

Meclis ikinci oturumu gerçekleştirdi
Sarayönü Beledi Meclisi, yerel seçimlerin ardından ilk toplantısını geçtiğimiz pazartesi günü gerçekleştirmiş, gündem maddelerinin bir bölümünü karara bağlamış, bir bölümünü ise beş gün sonra gerçekleştirilecek...

Sarayönü Beledi Meclisi, yerel seçimlerin ardından ilk toplantısını geçtiğimiz pazartesi günü gerçekleştirmiş, gündem maddelerinin bir bölümünü karara bağlamış, bir bölümünü ise beş gün sonra gerçekleştirilecek ikinci oturuma bırakmıştı. Cuma günü yeniden bir araya gelen meclis üyeleri kalan gündem maddelerini de karara bağladı. İkinci oturuma Bağımsız Meclis Üyesi Niyazi Taşçı katılmadı. Meclis toplantısında Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı seçimi de gerçekleştirildi.

İlk meclis toplantısını 13 gündem maddesiyle gerçekleştiren Sarayönü Belediyesi, ilk oturumda 8 maddeyi kararı bağlamıştı. Cuma günü gerçekleştirilen ikinci oturum 9'uncu madde ile kaldığı yerden devam etti. Gündemin dokuzuncu maddesinde Konya Belediyeler Birliği Üye Seçimi  gerçekleştirildi. Yusuf Külahlı ve Kamil Şeflek oy çokluğu ile seçildi.

Gündemin 10'uncu maddesinde Tarihi Kentler Birliği'ne üye olarak İbrahim Batır ve Ahmet İnli seçildi. 11'nci gündem maddesinde işçiler için sosyal denge sözleşmesi imlama yetkisi meclis adına Belediye Başkanı'na verildi.

Gündemin 12'nci maddesinde Güneş Enerjisi Santrali projesi kapsamında İller Bankası'ndan çekilecek kredi için yetki verilmesi görüşülerek karara bağlandı.

Gündemin son maddesinde Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı seçimi gerçekleştirildi. Seçime Ziraat Odası Meclis Üyeleri de dahil oldu. Tartışmalı seçimde sandığa iki liste ile gidildi. Ziraat Odası Meclis Üyeleri Birol Şen'in listesini destekleyeceklerini, Ali Bozburun'un kendileriyle hiç bir şekilde uzlaşmaya yanaşmadığını ifade etti. Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik, Ak Parti Grup toplantısında Ali Bozburun'u destekleme kararı alınmasına tepki gösterdi. Çelik, belediye meclisinin, ziraat odası meclisinden fazla olmasından dolayı seçim yapılmasının hiç bir anlamı kalmadığı söyledi.

Gerçekleştirilen seçimde Ali Bozburun'un listesi 15, Birol Şen'in listesi 14 oy aldı. Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı'na bu şekilde Ali Bozburun seçildi. Seçimin sonunda "Bağımsız Meclis Üyesi Niyazi Taşçı oturuma katılsaydı ne olurdu?" sorusu akıllarda kaldı.