Merakla bekleniyordu! Konya Büyükşehir Belediye binasının yeri belli oldu

Merakla bekleniyordu! Konya Büyükşehir Belediye binasının yeri belli oldu
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve başkan adayı Uğur İbrahim Altay, yıkılan belediye binasının nereye yapılacağı konusuna açıklık getirdi. Altay, sürecin seçimden sonra kademeli olarak başlayacağını söyledi

Konya’da 34 yıl hizmet verdikten sonra depreme dayanıklı olmadığı belirlenince 2021 yılında yıkılan Büyükşehir Belediyesinin yeni binasının nereye yapılacağı merak ediliyordu.

Kamuoyunda uzun süredir merakla beklenen sorunun yanıtını Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay verdi. Altay, ekibinin uzun süredir üzerinde çalıştığı belediye binasıyla ilgili nihai kararın verildiğini kaydetti.

Haberdairesi.com’un haberine göre, Altay, Yeni Konya Büyükşehir Belediye binası, Eski Sanayi ve Karatay Sanayinin taşınacağı alana yapılacağını açıkladı. Selçuklu Yüksek Hızlı Tren Garı yakınına inşa edilecek binaya toplu ulaşım kolaylığı sağlanacağını ve vatandaşların belediye ile ilgili tüm işlemlerini burada halledebilme imkanı bulacağını ifade eden Alay, şöyle devam etti:

“Süreç seçimden sonra kademeli olarak başlayacak, Eski Sanayi ve Karatay Sanayinin taşınmasının ardından da hızlandırılacak. O alana şimdi şehir kütüphanesi kazandırılırken, yeni belediye binasının nereye yapılacağı kamuoyu tarafından merak ediliyordu.”

Kaynak:HABER MERKEZİ