Merkez Anaokulu'ndan eTwinning projesi

Merkez Anaokulu'ndan eTwinning projesi
Sarayönü Merkez Anaokulu öğretmenlerinin yürüttüğü Türkiye-İspanya işbirliğinde gerçekleştirilen uluslararası eTwinning projesi “Autumn in Europe” faaliyetlerine devam ediyor.Projeyle ilgili düzenlenen bilgilendirme toplantısında...

Sarayönü Merkez Anaokulu öğretmenlerinin yürüttüğü Türkiye-İspanya işbirliğinde gerçekleştirilen uluslararası eTwinning projesi “Autumn in Europe” faaliyetlerine devam ediyor.

Projeyle ilgili düzenlenen bilgilendirme toplantısında anaokulu öğretmenleri tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman'a sunum yapıldı.

Merkez Anaokulu müdürü Ebru Solak, proje hedefleri arasında okul öncesi çağındaki öğrencilerde işbirliği ve sorumluluk bilincinin yanı sıra mevsim özellikleri hakkında da gelişim hedeflendiğini ifade etti.

Solak, proje üyesi olan Polonya, İtalya, Sırbistan, Portekiz, Yunanistan ve Romanya gibi pek çok Avrupa ülkesiyle etkileşim sağlamanın da proje sayesinde mümkün olduğunu belirtti.

Okul öncesi çocuklarının farklılıklara saygı göstermesi ve farklı kültür özelliklerinin somut yaşantılar yoluyla öğrenilmesini istediklerini kaydeden Solak, şöyle konuştu:

“Farklı kültürlerle etkileşimin hedeflendiği uluslararası eTwinning projesi Europe in My Kındergarten Türkiye-Polonya işbirliğinde Sarayönü Merkez Anaokulu öğretmenleri ve İtalya, Portekiz, Yunanistan, Sırbistan, Slovakya, Litvanya, Romanya, İspanya gibi pek çok Avrupa ülkesinden katılımcılarla gerçekleştiriliyor. Proje etkinlikleri yaparak-yaşayarak öğrenme sistemine uygun, öğrenci merkezli faaliyetler şeklinde düzenleniyor.”