Minibüsçüler ve taksiciler uzlaştı

Minibüsçüler ve taksiciler uzlaştı
Sarayönü’nde taksi esnaflarının geçtiğimiz hafta dile getirdiği sıkıntıları neticesinde minibüsçüler kooperatifi seferlere bazı düzenlemeler getirerek taksi esnaflarıyla uzlaşmaya vardı.Taksi esnaflarıyla masaya oturan...

Sarayönü’nde taksi esnaflarının geçtiğimiz hafta dile getirdiği sıkıntıları neticesinde minibüsçüler kooperatifi seferlere bazı düzenlemeler getirerek taksi esnaflarıyla uzlaşmaya vardı.

Taksi esnaflarıyla masaya oturan minibüsçüler kooperatifi yönetimi bazı kararlar alarak uygulama geçirdi. Her iki tarafın da bu anlaşmadan memnun kaldığı öğrenildi.

Uzlaşma masasında Sarayönü Minibüsçüler Kooperatifi tarafından şu kararlar alındı:

“Konya’dan saat 09:00’a kadar çıkan araçlar, okullara gelen yolcuları dağıtacak ve bu saatin ardından çıkan araçlar üniversite hariç hiçbir okula yolcu götürmeyecek. Mahallelere araç gönderilmeyecek ve yolcu getirilmeyecek. Minibüsler resmi güzergaha göre 3. Etap TOKİ konutları ve 1. Etap TOKİ konutlarına uğrayıp gidecek. Konya’dan gelen araçlar çarşıya veya otogara gelecek hiç kimseyi almayacak. Sarayönü’nde üniversite hariç hiçbir okula ara saatlerde araç gönderilmeyecek. Okulların yalnız nihai çıkış saatlerinde araç gönderilecek.

Konya’dan gelen araçlar Yukarı mahalleye gün içinde hiçbir şekilde yolcu götürmeyecek. Yalnız saat 17:00 ve sonrasında Konya’dan çıkan araçlar götürebilecek. Minibüsler mahallelere yolcu götürmeyecek.”

Bu kurallara uymayan minibüslere Sarayönü Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı tarafından üç gün seferden men cezası verileceği öğrenildi.