Müftülükten, Mehmet Akif Ersoy şiir okuma yarışması

Müftülükten, Mehmet Akif Ersoy şiir okuma yarışması
Sarayönü İlçe Müftülüğü, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü kapsamında şiir okuma yarışması düzenledi. Diyanet İlçe Gençlik Koordinatörlüğü'nün jüri üyeliğini yaptığı yarışma, Mehmet Büyükeğen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri arasında gerçekleşti.

Çarşamba günü gerçekleşen yarışmada öğrenciler kendi seçtikleri Mehmet Akif Ersoy şiirlerini büyük bir duyarlılıkla okudular.

Yarışma sonunda Zübeyde Ecrin Dönmez birinci, Aleyna Karacan ikinci ve Eslem Polat üçüncü olarak dereceye girdi. Yarışmada, öğrencilerin sahnede sergiledikleri performanslar büyük beğeni topladı. Katılımcılar ve izleyiciler, Mehmet Akif Ersoy'un milli şair olarak vurguladığı duyguları ve İstiklal Marşı'nın önemini bir kez daha hissettiler.

muftulukten-mehmet-akif-ersoy-siir-okuma-yarismasi-2.jpg

Dereceye giren öğrencilere ödülleri, İlçe Müftüsü İbrahim Yazar tarafından takdim edildi. Yazar, yaptığı açıklamada öğrencileri tebrik ederek, yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür etti.

Ülkenin geleceği olan gençlerin milli benliklerinin ve aidiyet duygularının gelişmesi için bu tarz etkinliklerin oldukça önemli olduğuna vurgu yapan İlçe Müftüsü İbrahim Yazar,”Öğrenciler, İstiklal Marşı'nın ruhunu ve Mehmet Akif Ersoy'un milli duygularını yansıtan şiirleriyle, izleyicilere duygusal anlar yaşattılar. Katılımcılar ve izleyiciler, bu etkinlikle milli şairimizin eserlerinin önemini bir kez daha hissettiler. Etkinlik, milli şairimizi ve İstiklal Marşı'nın kabulünün önemini yeni nesillere aktarma adına anlamlı bir katkı sağladı. Yarışmada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Genç kardeşlerimizi de başarılı performanslarından ötürü kutluyorum” şeklinde konuştu.