Muhtarlarla kahvaltılı toplantı

Muhtarlarla kahvaltılı toplantı
Sarayönü’nün mahalle muhtarlarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya gelen Kaymakam Abdulkadir Okay ve Belediye Başkanı Nafiz Solak, mahallelerin sorunlarını ve taleplerini dinledi.Organizasyondan dolayı teşekkür eden mahalle muhtarları,...

Sarayönü’nün mahalle muhtarlarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya gelen Kaymakam Abdulkadir Okay ve Belediye Başkanı Nafiz Solak, mahallelerin sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Organizasyondan dolayı teşekkür eden mahalle muhtarları, mahallelerinde yaşanan bazı eksiklikler konusunda çeşitli taleplerde bulundu. Muhtarların talepleri, yerine getirilmek üzere not edildi.

Sarayönü Kaymakamı Abdulkadir Okay ve Belediye Başkanı Nafiz Solak, ilçede görev yapan tüm mahalle muhatlarıyla birlikte kahvaltıda bir araya geldi. Kaymakam Okay ve Başkan Solak, muhtarlarla yaptığı toplantıda mahallelerin sorunlarını ve isteklerini dinledi.

“Hepimizin sağlığı söz konusu”

Sarayönü Kaymakamı Abdulkadir Okay, toplantıda yaptığı konuşmada, “Hepimizin hayatını etkileyen bir pandemi süreci var. İlçemiz bazında bakıldığında ne yazık ki ölümlü vakalar da oldu. Yaz aylarında insanlar biraz daha kontrolü bırakıp rahat davrandığı için artış yaşanıyor. Tedbirlerle alakalı vatandaşlara ceza uygulamak istemiyoruz ama bu işin şakası yok. Alınan kararları ciddiye almamız gerekiyor. Seçilmiş kişiler olarak tatlı dille vatandaşlarımızı ikna etmeye çalışmalısınız. Bunun ne aşısı ne ilacı var. Bundan sonra kurallara uymayanların gözünün yaşına bakmayacağız. Çünkü diğer insanların hayatı söz konusu. Şu anda dünya çaresiz ayrıca vefa destek gurubundaki çalışmalarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

Muhtarlar taleplerini anlattı

Toplantı kapsamında Kayıören, Ertuğrul, Özkent, Yenicekaya mahalleleri taleplerini iletti. Kayıören mahallesi muhtarı toplulaştırma yollarından şikayet etti. Toplulaştırmanın bir an önce tamamlanmasını ve yolların düzeltilmesini isteyerek, içme suyu konusunda da sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Ertuğrul mahallesi muhtarı ise Kurşunlu’dan mahalle göletine gelen atıklardan dolayı göletin kirlendiğini belirterek bu konuda bir çözüm üretilmesini istedi.

Özkent mahallesi muhtarı, mahalle yolunun genişletilmesi noktasında talebini oluşturdu. Büyükzengi mahallesinde ise trafo sorunu olduğu ve kaçak sulamalardan dolayı gerilim sıkıntısı yaşandığı dile getirildi.

“Gücümüz birlikteliğimiz”

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, herkesin bireysel ve toplumsal sorumluluklarını olduğunu belirterek bir kişinin duyarlı davranmamasının bütün bir toplumu etkileyebileceğini söyledi. Kurallara yeterince uymadığımız için salgın yeniden tırmanışta. Bu geçti gitti demek yanlış. Daha Türkiye’de 70 milyon kişi, Sarayönü’nün yüzde 90’ı bu virüsle tanışmadı. Tabi bu pandemi süreciyle alakalı olarak da belediyemizin gelirleri düştü. Ödeneğimiz yüzde 65 oranında az geliyor ancak hibelerle ve desteklerle projelerimizi yürütmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda Böşgöz projemiz çok önemli. Beşgöz bir Konya projesi. Sarayönü ekonomisine etki edecek bir proje. Önümüzdeki günlerde göldeki avlanmayı da yasaklayacağız. Ekolojik dengenin düzelmesi için bu şart. Bunun dışında Boyalı-Kadıoğlu arasındaki yolu imara kazandırdık. Şimdi asfalt çalışmalarımız devam ediyor. İki mahallenin arasındaki mesafe 35 kilometreden 10 kilometreye düşecek. Çocuklarımız için 120 yıllık ahşap ofis ambarını restore edip bilgi beceri atölyesine dönüştüreceğiz. Sarayönü olarak bizim gücümüz birlikteliğimiz. Birlik beraberlikle aşamayacağımız sıkıntı yok.”