Dolar 20,1206
Euro 21,7887
Altın 1.256,82
BİST 4.768,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya 19°C
Az Bulutlu
Konya
19°C
Az Bulutlu
Sal 22°C
Çar 24°C
Per 24°C
Cum 26°C

NATO’dan genç Türk komite başkanına “Erken Kariyer” ödülü

NATO’dan genç Türk komite başkanına “Erken Kariyer” ödülü
4 Nisan 2023 21:00
A+
A-

NATO’da Siber Güvenlik Teknik Çalışma ve Araştırma Komitesi Başkanı olan 32 yaşındaki Levent Berke Çaplı, NATO ile Sistemi Analizi ve Araştırmalar Paneli’ne yaptığı katkılardan dolayı bu ödülü almaya hak kazandı

ANKARA (AA) – Türkiye’yi, NATO’nun Siber Güvenlik Teknik Çalışma ve Araştırma Komitesi Başkanı olarak temsil eden 32 yaşındaki Levent Berke Çaplı, NATO ile Sistemi Analizi ve Araştırmalar Paneli’ne yaptığı katkılardan dolayı “Erken Kariyer Ödülü”ne layık görüldü.
Konuya ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan Çaplı, NATO ile Sistem Analizi ve Araştırmalar Paneli ödül komitesinden ödül almaya hak kazandığını 21 Mart’ta öğrendiğini belirtti.
Türkiye’yi NATO’da temsil eden en genç komite başkanı olduğunu aktaran Çaplı, “Ödülü alarak Türkiye’de bir ilki daha başardım. Bu gurur verici bir şeydir. NATO üyesi çeşitli ülkelerden birçok katılımcı var ancak ödül komitesi bizim çalışmalarımızı ödüle layık gördü. Böyle bir ödülle Türkiye’yi temsil ettiğimden dolayı çok mutluyum.” dedi.
– “İnşallah daha güzel başarılara imza atacağım”
Çaplı, 2015 yılında ilk olarak NATO’nun Siber Savunma ve Dayanıklılığın Oyunlaştırılması Araştırma Görev Grubu’na başkanlık etmeye başladığına dikkati çekerek, hazırladığı projelerle yenilikçi harp oyunları ve savunma öğrenme araçlarının geliştiricisi olarak uluslararası bir ilgi kazandığını ifade etti.
NATO’da daha önce de önemli ödüller kazandığını dile getiren Çaplı, şunları kaydetti:
“Geliştirdiğim harp oyunları, büyük uluslararası konferanslarda, akademik savaş oyunu kulüplerinde, Birleşik Krallık Savunma Bilimi ve Teknolojisi Laboratuvarı’nın yanı sıra Women in Wargaming girişimi ve uluslararası savaş oyunu test grubu olan UK Fight Club’ın ABD, İtalya, Hollanda ve Çek Cumhuriyeti gruplarında oynandı.
Bunların yanı sıra oyunlarım tabii ki Ankara Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanlığı’nda da tanıtıldı. NATO’ya ve Sistem Analizi ve Araştırmalar Paneli’ne yaptığım katkılardan dolayı Türkiye’den birisi olarak ilk kez ‘Erken Kariyer Ödülü’ne layık görüldüm. İnşallah daha güzel başarılara imza atacağım.”

Muhabir : Ömer Olcay

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.