Nohut denemelerinde tarla günü yapılacak

Nohut denemelerinde tarla günü yapılacak
Sarayönü’nde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ziraat Odası Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmet birimi işbirliğinde gerçekleştirilen nohut denemelerinin tarla günü gerçekleştirilecek. Karatepe mahallesinde Cuma günü...

Sarayönü’nde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ziraat Odası Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmet birimi işbirliğinde gerçekleştirilen nohut denemelerinin tarla günü gerçekleştirilecek. Karatepe mahallesinde Cuma günü saat 10:00'da gerçekleştirilecek tarla günü için Ziraat Odası önünden saat 09:30'da otobüs kaldırılacak. Tarla gününde çiftçilere yemek ikramlarında da bulunulacak.

Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ziraat Odası Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmet Birimi işbirliğinde Sarayönü'ne en uygun nohut çeşitlerinin belirlenmesi amacıyla 10 çeşit üzerinde yapılan denemelerin sonucunun paylaşılacağı tarla günü cuma günü gerçekleştirilecek.

Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik yaptığı açıklamada, “İlçemizde bölgeye uygun nohut çeşit denememizi öncer çiftçilerimiz Salih Büyükcengiz ve Şerafettin Büyükcengiz’in Karatepe mevkiinde bulunan tarlasına 27 Mart 2019 tarihinde kurduk.” dedi.

Toplamda 13 dekarlık alanda 10 adet nohut çeşidinin deneneceğini kaydeden Çelik, “Çeşitlerimizden İnci, Seçkin ve Hasanbey’i Adana Doğu Akdemiz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden, Aksu’yu Kahramanmaraş Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden, Akça ve Azkan’ı Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden ve Gürdal, Göksu, Katran, Aras’ı Adıyaman Olgunlar Tohumculuktan temin ettik.bu çalışmada amacımız, çiftçilerimize verimi yüksek hastalıklara dayanıklı alternatif çeşitler kazandırmaktır.” şeklinde konuştu.

Deneme parsellerinde tarla günü gerçekleştirileceğini belirten Engin Çelik, şunları söyledi: "Karatepe mahallesinde bulunan parsellerimizde cuma günü tarla günü gerçekleştireceğiz. Saat 10:00'da düzenleyeceğimiz programımız için tarla gününe katılmak isteyen çiftçilerimize odamızın önünden otobüs kaldıracağız. Tarla gününün ardından çiftçilerimize yemek ikramlarımız da olacak."