Oda delegeleri belirlendi

Oda delegeleri belirlendi
Sarayönü Ziraat Odası'nda başkanlık seçimlerinin ilk ayağı olan delege seçimleri pazar günü gerçekleştirildi. İlçede bulunan 26 mahallede, başkanlık seçimlerinde oy kullanacak olan 26 delege belirlendi. Sadece İnli mahallesinde...

Sarayönü Ziraat Odası'nda başkanlık seçimlerinin ilk ayağı olan delege seçimleri pazar günü gerçekleştirildi. İlçede bulunan 26 mahallede, başkanlık seçimlerinde oy kullanacak olan 26 delege belirlendi. Sadece İnli mahallesinde adayların oyları eşit çıktığı için delege belirlenemedi. Şubat ayında yapılması planlanan başkanlık seçimlerine doğru gidilirken, başkan adaylarının önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.

Sarayönü'nde çiftçilerin en büyük sivil toplum örgütü olan Ziraat Odası'nda delege seçimleri gerçekleştirilirken, delegelerin belli olmasıyla başkanlık seçimleri için süreç başladı.

Sarayönü'nde Ziraat Odası Başkanı'nı seçecek olan delegeler, 23 Aralık 2018 Pazar günü yapılan seçimle belirlendi. Sarayönü Ziraat Odası üyeleri arasından çıkan delege adayları, yine üyeler tarafından oylandı. Sarayönü bünyesindeki merkez ve taşra mahallelerde gerçekleştirilen delege seçimleri ile 27 isimlik liste de oluştu. Belirlenen bu 27 kişi ise Şubat ayı içerisinde yapılması planlanan başkanlık seçiminde söz sahibi olacak.

Pazar günü yapılan seçimde Büyükşehir yasasından dolayı her mahalle bir seçim çevresi kabul edilirken, Sarayönü ilçe merkezi ve Ladik mahallesi dışındaki yerleşim birimlerinde 1'er delege belirlendi. Sarayönü ilçe merkezi 8 mahalleden oluştuğu için 8, Ladik mahallesinde 2 delege seçildi. 9 binden fazla üyesi bulunan Sarayönü Ziraat Odası'nda üye çiftçilerin kullandığı oylarla delege olarak şu isimler belirlendi:

"Batı İstasyon Mahallesi Selehattin Erdoğdu, Doğu İstasyon Mahallesi Hüseyin Çetinkaya, Fatih Mahallesi Mustafa Turan, Hatıp Mahallesi Yusuf Zeybek, Selimiye Mahallesi Serdar Mirza, Yukarı Mahalle Birol Şen, Saraç Mahallesi Engin Çelik, Başhüyük Mahallesi Osman Altıncaba, Çeşmelisebil Mahallesi Mustafa Aydın, Gözlü Mahallesi Nadir Kıcık, Kadıoğlu Mahallesi Ramazan Koçak, Ladik Mahallesi İlhan Tınas, Mustafa Külahlı, Bahçesaray Mahallesi Mustafa Gökkuş, Boyalı Mahallesi Bilal Bozkurt, Büyükzengi Mahallesi İbrahim Yarar, Değirmenli Mahallesi Mehmet Ayhan, Ertuğrul Mahallesi Nejdet Öz, Karabıyık Mahallesi Mehmet Torbalı, Karatepe Mahallesi İbrahim Ocak, Kayıören Mahallesi Ömer Altun, Konar Mahallesi Bayram Coşdu, Kurşunlu Mahallesi Şükrü Dalaklı, Kuyulusebil Mahallesi Serdar Yavuz, Özkent Mahallesi Yunus Çobanoğlu, Yenicekaya Mahallesi Ahmet Çay."

İnli mahallesinde ise iki adayın oyu eşit çıktığı için henüz delege belirlenemedi.