‘Ova’ya bereket yağdı

‘Ova’ya bereket yağdı
Sarayönü’nde geçtiğimiz hafta etkili olan yağmur ve kar, yağışa hasret kalan Ova’ya bereket getirdi. İlçemizde de etkili olan kar yağışı tarlaları beyaz bir örtüyle bürüdü. Yağan karın 20 santimetreyi bulması, geçimini...

Sarayönü’nde geçtiğimiz hafta etkili olan yağmur ve kar, yağışa hasret kalan Ova’ya bereket getirdi. İlçemizde de etkili olan kar yağışı tarlaları beyaz bir örtüyle bürüdü. Yağan karın 20 santimetreyi bulması, geçimini tarımla sağlayan çiftçileri sevindirdi.

Sarayönü'nde, geçtiğimiz hafta başında etkili olan yağmur yağışının ardından kar yağışı başladı. Hafta içerisinde şiddetini arttıran kar yağışı, hafta sonuna kadar etkisini devam ettirdi. Kar kalınlığı yer yer 20-25 santimetreyi bulurken, ilçenin yüksek kesimlerdeki mahallelerinde yağış daha yoğun şekilde gerçekleşti. Kar yağışı ile birlikte çevre beyaz örtüyle kaplanırken çevrede kartpostallık görüntüler oluştu.

Sarayönü’nde geçtiğimiz hafta Salı günü yağmurla başlayan, Çarşamba ve Perşembe günü karla devam eden yağışlar yüz güldürdü.

Kış aylarında yağışların az olması sebebiyle kuraklık ihtimalinin yoğunlaştığı bölgemizde, Mart ayının yağışları çiftçimizin yüzünü güldürdü. Toprak adeta suya doydu. Bahar aylarında da yağışların devam etmesi halinde ürün kaybı riskinin azalması bekleniyor.

En çok çiftçi sevindi

Karın sevincini en fazla yaşayan çiftçiler oldu. Vatandaşlar kar yağışının bereket olduğunu belirterek, "Ekinimize, şehrimize hayırlı olsun. Kış bu sene geçtiğimiz yıl kadar etkili olmasa da şükürler olsun beklediğimiz yağışlar sonunda geldi. İnşallah hayırlısı ile bereket getirir" şeklinde yorumladı.

Mart ayının çiftçinin yüzünü güldürdüğünü belirten Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik, “Ocak ve Şubat aylarında soğuk ve yağışını alamayan bölgemiz, Mart ayında yeterli suyu almış durumdadır. Son dönemlerde yağan yağmur ve kar sebebiyle de şu anda bölgemizin yeterli miktarda suyu aldığını düşünüyoruz. Aynı zaman da dağdan gelen kar sularıyla da imkanı olan çiftçilerimizin tarlalarını sulamasını öneriyoruz. Çünkü dağdan gelen sularımız bol vitaminli ve mineralli olur. Mart ayında gerçekleşen yağışların arpa, buğday ve bütün tarım ürünlerine faydası olmuştur. Bahar aylarında da bu yağışların devam etmesi halinde kuraklık ihtimali sıfıra inebilir. İnşallah 2021 yılı bolluk ve bereket yılı olacak.” şeklinde konuştu.

Sosyal medyada kar sevinci

Sarayönü ilçe merkezinde yağan karla bereket sevinci yaşayan Sarayönülüler de ilçenin dört bir tarafından duygularını ve kar manzaralarını paylaştı. Birçok vatandaş sevincin fotoğraflarını sosyal medya hesaplarında paylaşarak, karla ilgili yorumlarını paylaştı.

Olumsuz hava koşulları kazalara sebebiyet verdi

Geçtiğimiz hafta kar yağışıyla birlikte oluşan olumsuz hava şartları, trafikte de bazı sıkıntılara neden oldu.

Konya-Afyon karayolunun Ladik kavşağı civarında geçtiğimiz hafta olumsuz hava koşulları nedeniyle, bir tır şarampole yattı. Hacpınar mevkiinde de iki araç çarpışarak maddi hasarlı kazaya neden oldu.