Özkent yağmur duasına çıktı

Özkent yağmur duasına çıktı
Sarayönü'ne bağlı Özkent mahallesinde yağışlara ihtiyaç duyulan bahar döneminde yağmur duasına çıkıldı. Yağışların en bol olması gereken şu günlerde Özkent mahallesi yağışlara hasret kaldı. Hububatların gelişim...

Sarayönü'ne bağlı Özkent mahallesinde yağışlara ihtiyaç duyulan bahar döneminde yağmur duasına çıkıldı. Yağışların en bol olması gereken şu günlerde Özkent mahallesi yağışlara hasret kaldı. Hububatların gelişim döneminde beklenen yağışların toprağa düşmemesi nedeniyle mahallede kuraklık endişesi ortaya çıktı. Kuraklığın etkisinden en çok etkilenen mahallelerden Özkent Mahallesi’nde yağmur duası gerçekleştirildi.

Sarayönü’ne bağlı Özkent Mahallesi geçtiğimiz Pazar günü birlik ve beraberlik içerisinde, uygulanan geleneklerle yağmur duasına çıktı. Tüm mahalleli, kılınan öğle namazı ardından mahalle meydanında toplandı. Kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla mahalle meydanına giden mahalleliler kıbleye doğru dönerek yağmur duası yaptılar. Kısa bir açıklama yapan mahalle imamı ‘Bütün mahalle hatta çevre mahallelerde ki vatandaşların destekleriyle bir haftadır yağmur duası için hazırlandık. Burada ki misafirlerimizin duası da bizim için çok önemli’ diyerek yağmur duasına başladı. Yapılan yağmur duası sonrasında ise Özkent Mahallesi adetleri devreye girdi. Bir hafta önce mahallelilerden gönüllülük esasına dayalı toplanan yardımlar birleşti. Daha sonra yağmur duası için alanda toplanan vatandaşlara yemekler ikram edildi.