Pancar kooperatifinin mağazası açıldı

Pancar kooperatifinin mağazası açıldı
Akşehir-Ilgın Pancar Ekicileri Kooperatifi Sarayönü Satış Mağazası'nın açılışı, geçtiğimiz hafta içerisinde yoğun katılımlı bir programla gerçekleştirildi.Akşehir-Ilgın Pancar Ekicileri Kooperatifi Sarayönü Satış...

Akşehir-Ilgın Pancar Ekicileri Kooperatifi Sarayönü Satış Mağazası'nın açılışı, geçtiğimiz hafta içerisinde yoğun katılımlı bir programla gerçekleştirildi.

Akşehir-Ilgın Pancar Ekicileri Kooperatifi Sarayönü Satış Mağazası'nın açılışına Akşehir-Ilgın Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Yusuf Yazır, Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, siyasi parti temsilcileri, belediye başkan adayları, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve çiftçiler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Akşehir-Ilgın Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Yusuf Yazı konuşma gerçekleştirdi. Yazır, konulmasında "üreticilerimize hizmet sunarken, alt yapımızı da güçlendirip daha iyi hizmet vermenin gayretindeyiz. Bizi üreticilerimizin omuzlarındaki yükü almak için çalışıyoruz. Satış şartlarımızı mümkün olduğunda iyileştirmeye gayret ediyoruz. Çiftçilerimizin girdi maliyetlerini düşürmek istiyoruz. Her şeyi merkezi hükümetten beklemek olmaz. Biz de elimizi taşın altına koymalıyız. Kaynaklar sınırsız olmadığı için bunu idareli bir biçimde kullanmayı öğrenmeliyiz." dedi.

Sarayönü pancar alım kantarı şartlarının da iyileştirileceğini anlatan Yazır, "Yer sıkıntısını çözmek için belediye başkanımızla da görüşerek istişarede bulunduk. Bu konuyu da çözeceğiz inşallah. Biz Konya Şeker'den ayrı bir oluşum değiliz. Konya Şeker, tarladan sofraya çok güzel bir hizmet veriyor. Yabancı firmaların yaptıklarını yapan yerli bir firma olarak takdir edilmesi gerekiyor. Biliyorsunuz Ilgın Şeker Fabrikası satıldı ancak geri döndü. Hazırlığımızı yapıp sizlerin desteği ile Ilgın Şeker Fabrikası'nı üretime kazandıracağız." şeklinde konuştu.