Pancar üreticisi ürünün alım fiyatının açıklanmasını bekliyor

Pancar üreticisi ürünün alım fiyatının açıklanmasını bekliyor
Kampanya döneminin başlamasına rağmen, şeker pancarı taban fiyatının henüz açıklanmamış olması çiftçinin aklını karıştırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama ve müjde bekleyen çiftçiler, umduğunu bulamadı.Şeker...

Kampanya döneminin başlamasına rağmen, şeker pancarı taban fiyatının henüz açıklanmamış olması çiftçinin aklını karıştırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama ve müjde bekleyen çiftçiler, umduğunu bulamadı.

Şeker pancarında kampanya dönemi başladı. Pancar taban fiyatının açıklanmamış olması ise üreticiyi kaygılandırdı. Çiftçi, gözünü geçtiğimiz hafta bazı yatırımların toplu açılışını yapmak için Konya'ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dikerek, taban fiyatıyla ilgili bir açıklama yapmasını bekledi. Beklenen olmadı. Geçtiğimiz yıl 1 Eylül'de pancar taban fiyatını Konya'da açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'ya bu gelişinde pancar taban fiyatıyla ilgili tek kelime etmedi. Fiyatın bir türlü açıklanmamasına anlam veremediğini dile getiren çiftçiler, endişeli olduklarını ifade etti.

PANCAR ÜRETİCİSİ MÜJDELİ HABER BEKLİYORDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Konya'ya gelmeden bir öncesinde pancar taban fiyatlarının açıklanması konusunda KONPADER olarak gazetelere beyanları olduğunu hatırlatan Konya Pancar ve Tarım Ürünleri Üreticileri Derneği (KONPADER) Başkanı Ahmet Bestil; “Cumhurbaşkanımızın Konya'da üreticiler için yeni bir müjde vermesini bekliyorduk. Kampanya başladı, fiyatlar açıklanmadı.

Çiftçi, fiyat bekliyor. Üreticiler önünü göremiyor. Gelirinin giderinin hesabını yapamayan çiftçi, gerçekten çok zorlu günlerden geçiyor.

Sürekli söylüyoruz ama pandemi sürecinde şeker pancarının önemi gerçekten bir kez daha anlaşıldı. Çiftçinin üretime çok daha fazla teşvik edilmesi gerekir” dedi.