Pazarın emektar çaycısı

Pazarın emektar çaycısı
Sarayönü'nde 20 metrekarelik dükkanda 38 yıldır çay ocağı işleten Sevim Piliç, ilerleyen yaşına rağmen mesleğini severek sürdürüyor.Şehir merkezindeki halk pazarının yanında ki çay ocağını 1983'ten beri işleten Piliç,...

Sarayönü'nde 20 metrekarelik dükkanda 38 yıldır çay ocağı işleten Sevim Piliç, ilerleyen yaşına rağmen mesleğini severek sürdürüyor.

Şehir merkezindeki halk pazarının yanında ki çay ocağını 1983'ten beri işleten Piliç, her Cuma günü erken saatlerde açtığı çay ocağında Sarayönü halkına ve pazarcı esnafına hizmet verdiğini söyledi.

Piliç, 38 yıldır halk pazarında çay servisi yaparak hizmet verdiğini belirterek, "1983 yılından bu yana buradayım ve tek başıma açtım. Bizim o dönemde yapabileceğimiz iş buydu. Ailemizin geçimini bu iş sayesinde karşıladık. Geçen sene 18 Ocak’ta eşimi kaybettim. Oğlum Murat Piliç bana büyük destek veriyor. Biz işimizi severek yapıyoruz. Yaz demeden kış demeden her zaman işimizin başındayız. Çok iş yaptığımız günlerde oldu, az iş yaptığımız zamanlarda oldu, rızkı veren Allah’tır, halis niyetleriyle işinde gayret eden herkese Allah emeğinin karşılığını verir İnşallah.” diye konuştu.