Sanayi dükkanları depo değildir!

Sanayi dükkanları depo değildir!
Sarayönü Sanayi Sitesi'nde dükkanların depo olarak kullanılması, yeni iş yerlerinin açılmasına ve sanayinin gelişmesine engel olamıyor. Son yıllarda birçok esnaf iş yeri bulamadığından dolayı Sarayönü'nü tercih etmedi....

Sarayönü Sanayi Sitesi'nde dükkanların depo olarak kullanılması, yeni iş yerlerinin açılmasına ve sanayinin gelişmesine engel olamıyor. Son yıllarda birçok esnaf iş yeri bulamadığından dolayı Sarayönü'nü tercih etmedi. Sanayi dükkanlarını depo olarak kullanan ve kiraya verme taraftarı olmayan vatandaşların, işyerlerini bir an önce ekonomiye kazandırmaları bekleniyor.

Sanayi dükkanlarındaki bu büyük sıkıntıyı dile getiren sanayi esnaflarından yedek parçacı Cumhur Kas, yaptığı açıklamada, "Sarayönü Sanayi Sitemiz 70 adet dükkandan oluşuyor. Dükkanların ilk yapım aşamasında yeterli sayıda sanayi esnafı olmamasından dolayı dükkan sayısı tamamlanması için çiftçiler ve diğer meslek guruplarından da kişiler yapı kooperatifine üye olarak dükkan sahibi olmuşlardı. Bunlardan bir kısmı dükkanını sattı, bir kısmı kiraya verdi. Büyük bir çoğunluğu ise şahsi tarım ekipmanları, gübre ve mahsul için depo olarak kullanmaya devam ediyor." dedi.

Talep var, dükkan yok

Sarayönü sanayisine ilgi olduğunu fakat ustaların dükkan bulamadığı için gittiğini anlatan Kas, "Dükkanların yapımından bu zamana geçen yaklaşık 30 senede Sarayönü gelişti, farklı iş kolları oluştu. Bu durum dükkan sıkıntısı yaşanmasına neden olmaya başladı. Zaten geride olan sanayimiz, yeni gelen ustaların dükkan bulamamasından dolayı büyüyememiş, bir darbe de dükkan sahiplerinden gelmiştir. Son yıllar içerisinde 2 kaportacı, 1 döşemeci, 1 oto boyacı, 6 tamirci, 1 mobilya imalatçısı, 2 metal doğramacı, 1 alüminyum doğramacı ve sayısını hatırlamadığım çeşitli meslek guruplarından imalatçılar dükkan bulamadıklarından dolayı bu sanayiyi tercih etmediler. Hali hazırda 2 tamirci ve bir imalatçı iki aydır boş dükkan arıyor." şeklinde konuştu.

"Dükkanlarınızı ekonomiye kazandırın"

Dükkan sahiplerine seslenen Cumhur Kas, şunları söyledi: "Biz bu sıkıntımızı her belediye başkanı değiştiğinde, her kaymakam değiştiğinde iletmemize rağmen, şu ana kadar olumlu hiç bir sonuç elde edemedik. Vatandaş kahveye her oturduğunda sanayinin gelişmemesinden yakınırken, sanayi dükkanlarını esnafa kiraya vermeyerek bu durumun müsebbibi olmuş oluyorlar. Buradan dükkan sahibi çiftçilere çağrımdır: Lütfen dükkanlarınızı boşaltıp ehil esnaflara kiraya verin. Memleketimizin kalkınmasında payınız olsun. Yerli ve milli üretimin önem kazandığı şu günlerde üreticimize bir destekte siz çıkın. Dükkanlarınızda yıllardır kullanmadığınız tarım ekipmanlarınızı elden çıkartın. Milli servete katkınız olur."