Dolar 19,0510
Euro 20,5023
Altın 1.211,97
BİST 5.031,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya 20°C
Parçalı Bulutlu
Konya
20°C
Parçalı Bulutlu
Pts 17°C
Sal 6°C
Çar 5°C
Per 12°C

Sarayönü 4. Etap TOKİ konutları için ilk adım

Sarayönü 4. Etap TOKİ konutları için ilk adım
28 Şubat 2023 14:44
504
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet tarihinin en büyük Sosyal Konut Projesi olarak açıkladığı “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesi kapsamında Sarayönü’nde yapılacak olan  4’ncü Etap TOKİ konutları için ilk adım atıldı.

Konya genelinde ilk etapta 8 bin 90 konut ve Sarayönü’ne 4. Etap TOKİ konutları olarak 127 dairenin yapılacağı proje kapsamında Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) tarafından ilçemizde yapılacak 127 konut için ihaleye çıkıldı.

Konya İli Sarayönü İlçesi Yukarı Mahalle 4. Etap 127 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile 6 Mart 2023 tarihinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Toplantı Salonunda gerçekleştirilecek.

Tünel Kalıp Sistemiyle yapılacak olan 127 Adet Konut ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihale sürecinin tamamlanmasının ardından 10 gün içerisinde yer teslimi yapılarak 400 gün içerisinde inşa edilip teslim edilmesi planlanıyor.

Sarayönü Belediye Meclisi konu ile ilgili olarak geçtiğimiz hafta olağanüstü toplanarak Sarayönü’ne yapılması planlanan 127 adet konutun yapılacağı Yukarı Mahallede Taşıyıcılar Kooperetifi arkasında bulunan 518 ada 5 nolu parselde bulunan arazinin Toplu Konut İdaresi Başkanlığına devredilmesiyle ilgili karar aldı.

Yeni bir yaşam merkezi olacak

Sarayönü’ne yapılacak 4. Etap TOKİ konutları ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Nafiz Solak; “Yukarı Mahalle’de Taşıyıcılar Kooperetifi arkasındaki alana yeni yapılacak olan konutlar için tahsis etmeyi uygun bulduk. Bu sayede ilçemiz tekbir merkezden ziyade ilçenin her bölgesinde genişleme imkanı sağlanacak. Sarayönü Otogarının o bölgeye taşınması ile ilçemiz planlı ve gelişen yeni bir yaşam merkezine kavuşmuş olacak.

TOKİ tarafından kısa sürede yapılması planlanan konutların alt yapı ve çevre düzenlemesi de yine yüklenici firma tarafından yapılacak. İlçemiz ve kura sahipleri için hayırlı olsun inşallah.” dedi.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.