Sarayönü Belediyespor’a çifte standart

Sarayönü Belediyespor’a çifte standart
Bölgesel Amatör Lig (BAL Ligi) 7. Grupta mücadele eden Sarayönü Belediyespor’a uygulanan taraftar kısıtlaması rakip takımlara uygulanmadı.

Taraftar yasağının kalktığı 2021-2022 sezonundan itibaren deplasman tribünlerinin en az %5’i konuk takım taraftarlarına ayrılıyor. Kuruluşundan bugüne kadar rakip takım ve taraftarına centilmence tavır sergileyen Sarayönüspor taraftar gruplarına, en az olan yüzde 5 kuralı ise tam olarak uygulanırken rakip takımlardan aynı karşılığı göremedi.

Kapadokyaspor deplasmanına 13 taraftarından fazlası tribünlere alınmazken Sarayönü Belediyespor, Akşehirspor ve Niğde Belediyespor taraftarını ise tam kadro ağırladı.

Akşehirspor’la dosthane geçen ve rakip takım taraftarlarının iki takımı da tribünlere çağırmasının ardından Pazar günü Niğde taraftarları ise küfürlü tezahürat, taş, sopa ve su şişeleri ile misafire yakışan bir tutum sergiledi.

sarayonu-belediyespora-cifte-standart-1.jpg

Pazar günü oynanan Sarayönü Belediyespor- Niğde Belediyespor mücadelesinde misafir takım tribünü tıklım tıklım doluydu.

Yaklaşık 100 kadar Niğde Belediyespor taraftarı takımlarını desteklemek için tribünlerde ki yerlerini aldı. Deplasmanda olmalarına rağmen ateşli bir şekilde tezahürat yapan Niğde Belediyespor taraftar grubu maç boyunca Konya takımlarına küfür etmekten geri durmadı. Taraftarlar bunun yanı sıra maç bitiminde futbolculara su şişeleri ve taşlarla saldırarak fiziki müdahale de bulunma cüretini kendilerinde buldu.

Emniyet güçlerinin maç boyunca takibi altında olan taraftar grubunda ilk belirlemelere göre 4 kişi gözaltına alındı.