Sarayönü'nde LGS sınavı yapıldı

Sarayönü'nde LGS sınavı yapıldı
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav Sarayönü’ndeki 12 ortaokulda gerçekleştirildi. Sınava 528 öğrenci katıldı. 135 öğretmenin görev aldığı sınavlarda koronavirüs tedbirleri üst düzeyde uygulandı....

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav Sarayönü’ndeki 12 ortaokulda gerçekleştirildi. Sınava 528 öğrenci katıldı. 135 öğretmenin görev aldığı sınavlarda koronavirüs tedbirleri üst düzeyde uygulandı. Öğrenciler 155 dakikada 90 soruyu cevaplandırdı. Sınavın ardından soruların yer aldığı kitapçık internet üzerinden yayınlandı.

Sarayönü’nde, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, 528 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi.

İlçe genelinde 12 ortaokulda düzenlenen sınavda 135 öğretmen görev yaptı. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında  sınav salonlarına öğrenci ve görevliler için tıbbi maske konulurken, okul girişlerine el antiseptiği yerleştirildi.

Sözel alanda 50, sayısal alanda 40 soruyu cevaplandıran öğrencilerin 155 dakikalık sınav heyecanına, okul dışında dua ederek bekleyen aileleri de ortak oldu.

Bu yıl öğrenciler, sınava öğrenim gördükleri okullarda girdi. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sosyal mesafeyi sağlayabilmek için okullarda güvenli alanlar oluşturuldu, sınav binaları detaylı olarak temizlendi ve sınıflar dezenfekte edilerek hijyen sağlandı.

Öğrencilerin sınavın yapılacağı okulun bahçesine girişleri sırasında en az 1 metrelik (3-4 adım) sosyal mesafenin korunması sağlandı ve yığılma oluşmasını engelleyecek önlemler alındı. Öğrencilerin sağlığı için velilerin, okul bahçesine girmesine izin verilmedi. Öğrenciler, sosyal mesafe kuralına uygun şekilde, bekletilmeden okul bina ve salonlarına alındı.

Birinci oturumda öğrencilere, Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil sorularından oluşan 50 soruyu yanıtlamaları için 75 dakika süre verildi.

İkinci oturumda öğrencilere matematik ile fen bilimlerinden oluşan 40 soruluk sayısal alan için 80 dakika süre verildi.

Daha önce, sınavdan bir saat sonra öğrencilere dağıtılan soru kitapçıkları, bu yıl koronavirüs tedbirleri kapsamında olası bir kargaşaya olanak verilmemesi için 22 Haziran Pazartesi günü velilere teslim edildi.

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, yaptığı açıklamada, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan sınavların tamamlandığını söyledi.

Sınavların iki oturum halinde yapıldığını kaydeden Şişman, " Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sosyal mesafeyi sağlayabilmek için okullarımızda güvenli alanlar oluşturduk. Sınav binalarımız detaylı olarak temizlendi ve sınıflar dezenfekte edilerek hijyen sağlandı. Sorunsuz bir sınav süreci geçirdik. Öğrencilerimizin istedikleri sonuçları almasını temenni ederek tüm öğrencilerimize başarılar dilerim." dedi.