Sarımsak üretimi ilçede artıyor

Sarımsak üretimi ilçede artıyor
Sarayönü Ziraat Odası Başkanlığı Tarım Danışmanlığı Hizmet Birimi, Ladik mahallesinde sarımsak yetiştiriciliği yapılan bir bahçede incelemelere bulundu.Sarayönü Ziraat Odası Başkanlığı Tarım Danışmanlığı Hizmet...

Sarayönü Ziraat Odası Başkanlığı Tarım Danışmanlığı Hizmet Birimi, Ladik mahallesinde sarımsak yetiştiriciliği yapılan bir bahçede incelemelere bulundu.

Sarayönü Ziraat Odası Başkanlığı Tarım Danışmanlığı Hizmet Birimi tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde Ladik mahallesinde sarımsak yetiştiriciliği yapan çiftçimizin tarlasında bir problem olduğunu belirtmesinden dolayı tarlasında ziyaret ettik. Gerekli incelemeler yapılarak çiftçimize tavsiyelerde bulunduk. Çiftçimiz birim alandan elde edilen geliri arttırmak için katma değeri yüksek ürün olarak kendisine alternatif olarak sarımsak yetiştiriciliğine başladığını belirtti. Ayrıca çiftçimizin eşi asma yapraklarını salamura yaparak sattığını ve hane gelirine katkı sağladığını belirtti.”