Şehir Meydanı'nın ihalesi yapıldı

Şehir Meydanı'nın ihalesi yapıldı
Sarayönü Belediyesi tarafından yıkılan kız meslek lisesi binasının yerine yapılacak olan şehir meydanı projesinin ihalesi geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. Toplam 6 firmanın katıldığı ihaleyi, ilçemizde daha önce düğün...

Sarayönü Belediyesi tarafından yıkılan kız meslek lisesi binasının yerine yapılacak olan şehir meydanı projesinin ihalesi geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. Toplam 6 firmanın katıldığı ihaleyi, ilçemizde daha önce düğün salonunu da yapan KM Grup kazandı. Yıkım ve hafriyat işlemlerinin ardından yer tesliminin yapılmasıyla beraber KM Grup şehir meydanı yapımına başlayacak.

Sarayönü Belediyesi tarafından hazırlanan yaklaşık 2 milyon lira maliyetli Anadolu Meydanı projesinin geçtiğimiz günlerde ihalesi yapıldı. Sarayönü Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen ihaleye 6 firma katıldı. İlçemizde düğün salonunu da yapan KM Grup, 1 milyon 845 bin lira ile en düşük teklifi vererek ihaleyi alan firma oldu. İhalede verilen en yüksek teklif ise 2 milyon 400 bin lira oldu. 10 günlük itiraz süresinin dolmasının ardından bir problem yaşanmazsa ihaleyi alan firmaya yer teslimi gerçekleştirilecek. Yer tesliminden itibaren 120 gün içerisinde şehir meydanı tamamlanacak.

Anadolu Meydanı, yıkılan kız meslek lisesi ve çay bahçesinin yerine hükümet konağının karşısındaki 4 bin 500 metrekarelik alana yapılacak.

Projenin ilçeye büyük bir değer katacağını kaydeden Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, “Projeyle birlikte ilçemiz yeşil alanları ile bünyesinde taşıdığı kültürleri yaşatan bir kent meydanına sahip olacak. 1 milyon 845 bin liraya ihale edilen projemiz MEVKA tarafından da destekleniyor. Üzerinde açık hava etkinliklerinin de düzenlenebileceği çok yönlü kullanılabilecek bu meydan hem çarşı trafiğinin yükünü alarak yaya trafiğine de etkili çözümler üreterek çarşı vizyonunun düzelmesi adına oldukça önemli bir proje olacaktır.” dedi.

Projenin içeriğinden bahseden Nafiz Solak, şunları söyledi: “Proje teknik olarak yıkım ve hafriyat işlemlerinin ardından zemin çalışmaları ile başlayacak. Yeşil alan ve yürüyüş alanlarının oluşturulacağı projede, dinlenme alanları, bir saat kulesi ve bir anıt yapılması planlanıyor. Projenin 2019 yılında tamamlanmasını öngörüyoruz. İçerisinde ilçemize yaşanan kültürlerin ibarelerinin bulunacağı ve ilçemiz üzerinde yaşayan medeniyetlerin izlerini taşıyacağı Anadolu Meyadanı isimli projemiz belediyemizin bütçesine çok fazla yük getirmeden hibe ve desteklerle yapılacak." şeklinde konuştu.